15 august 2020, sâmbătă
Știrea zilei

Deflagrație fatală în Capitală. Ce spun martorii incidentului | VIDEO

Explozie în sectorul Botanica al capitalei. Potrivit informațiilor oferite de poliție, o persoană a decedat, iar alte două au fost rănite. Incidentul a avut loc în această după-amiază. Deocamdată, nu se știe ce obiect a provocat deflagrația. Poliția investighează cazul.

Explozia a avut loc aproape de ora 15, pe un teren de joacă de pe bulevardul Dacia din Capitală. Un bărbat s-a stins pe o bancă din curte, iar alți doi s-au ales cu diverse răni. Martori la acest incident au fost copii care se jucau în curte și o bătrână care era vizibil zguduită de cele văzute.Erau trei și unul a fugit în vale și doar asta am văzut și s-a auzit
bubuitura foarte tare.

„Unul a sărit se tăvălea pe jos de durere, era plin de sânge a luat gheozdanul și a început să plângă că nu a avut el grenada”.

„M-a cutremurat așa părea că o să cadă blocul”.

Purtătorului de cuvânt la Spitalului de Urgență, Dorina Arsene, ne-a comunicat că doar unul dintre bărbații răniți are nevoie de îngrijiri medicale și acesta s-ar afla în stare de ebrietate.

DORINA ARSENE, purtătoare de cuvânt a Spitalului de Urgență: „Starea pacientului este gravă-medie stabilă având plăgi doar în regiune feței și a mânii drepte și picioarele la călcâe”.

La fața locului au fost orientate toate serviciile specializate ale Poliției și Bombteh, iar zona a fost încercuită.

LEXANDRU CIOBĂNAȘ, șeful Secției de Urmărire Penală: „Pe cazul dat este înregistrat proces penal și pornită o cauză penală pe omor și deținere ilegală a munițiilor”.

Amintim că acum doi ani, două persoane au decedat în urma unei explozii provocate de o grenadă. Deflagrația s-a produs într-un magazin alimentar amplasat la intersecția străzilor Armenească și Alexei Mateevici din Chișinău.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

COVID-19: 396 de cazuri noi au fost înregistrate, șase oameni au pierdut lupta cu virusul. Printre victime este și un medic, soția căruia a murit din cauza coronavirusului | VIDEO

396 de cazuri de infecție cu noul coronavirus au fost înregistrate astăzi, astfel bilanțul persoanelor …