Știrea zilei

Declarația Partidului „ȘOR” cu privire la hotărârea Curții de Apel Chișinău

Partidul Politic „ȘOR” salută decizia de marți, 10 martie, a Curții de Apel Chișinău care a respins cererea Comisiei Electorale Centrale de chemare în judecată privind excluderea candidatului Vitalie Balinschi din cursa electorală pentru alegerile parlamentare noi din circumscripția nr.38, Hâncești, transmite partidulsor.md

Hotărârea Curții de Apel demonstrează că Vitalie Balinschi și Partidul Politic „ȘOR” au organizat o campanie electorală corectă și onestă la Hâncești, principalul scop fiind informarea corectă a alegătorilor și elaborarea unui plan concret și viabil pentru dezvoltarea localităților din circumscripție și îmbunătățirea calității vieții oamenilor. De asemenea, sperăm că decizia de astăzi este un indicator al faptului că justiția din Republica Moldova refuză să îndeplinească comenzile politice ale lui Igor Dodon și socialiștilor.

Partidul Politic „ȘOR” și candidatul său la Hâncești, Vitalie Balinschi, vor continua să le ofere cetățenilor soluții concrete pentru realizarea reformelor în fiecare localitate din circumscripție, printre care iluminarea stradală, reparația drumurilor, apă de calitate în fiecare familie și proiecte sociale pentru fiecare categorie a populației. Scopul nostru este asigurarea bunăstării oamenilor prin realizarea unor proiecte după modelul celor implementate deja la Orhei.

Vitalie Balinschi a fost deja desemnat drept candidat al poporului de peste 10.000 de locuitori ai circumscripției, iar popularitatea sa este în continuă creștere.

Partidul Politic „ȘOR” le mulțumește tuturor locuitorilor din circumscripția nr. 38 Hâncești și a cetățenilor țării care au venit, azi, la Curtea de Apel Chișinău, în număr de peste 10.000 de persoane, ca să susțină candidatul nostru și să apere valorile democratice ale Republicii Moldova. Ne bucură faptul că eforturile lor nu au fost zadarnice.

Victoria aparține cetățenilor!\

În același timp, solicităm Comisiei Electorale Centrale, altor instituții ale statului și guvernării socialiste să înceteze presiunile politice asupra Partidului „ȘOR” și a candidatului Vitalie Balinschi.

Reiterăm, totodată, că toate acțiunile din ultimul timp demonstrează clar că autoritățile statului pregătesc o posibilă fraudare a alegerilor parlamentare noi din circumscripția uninominală Hâncești. Ne adresăm în acest context societății civile și comunității internaționale să urmărească atent scrutinul pentru a împiedica abuzurile și ilegalitățile.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Uniunea Europeană va acorda Moldovei 30 de milioane de euro | VIDEO

Uniunea Europeană va acorda Moldovei 30 de milioane de euro din ce-a de-a doua tranșă …