Știrea zilei

Declarația de avere a lui Plahotniuc, verificată din nou | VIDEO

Autoritatea Națională de Integritate s-a autosesizat pentru a cerceta declarația de avere și interese personale a deputatului Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, a anunțat deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Dumitru Alaiba.

El a scris într-un mesaj pe Facebook despre faptul că a depus anterior o sesizare la ANI și a primit un răspuns, în care se menționează că aceasta a fost repartizată Inspectoratului de Integritate.

Dumitru Alaiba a semnalat anterior că în declarația de avere și interese personale, Vlad Plahotniuc indică „beneficii/dividende” în sumă de peste 3 milioane de euro. Potrivit lui, ”acestea sunt rezultatul unei investiții, sumă care pare a nu fi declarată. Mai important decât suma nedeclarată este legalitatea provenienței acesteia, care trebuie verificată”, menționează deputatul PAS. În termen de 15 zile de la data repartizării sesizării, inspectorul de integritate va efectua verificarea prealabilă, adică respectarea condițiilor de formă și de conținut a sesizării și existența bănuielilor rezonabile privind încălcarea regimului juridic de declarare a averii și intereselor personale, se arată în răspunsul ANI.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Peste 500 de mii de decese cauzate de COVID-19, la nivel modial. Pragul de 10 milioane de infectări, depășit

Potrivit datelor oficiale, la 28 iunie, la nivel mondial sunt înregistrate 10.109.738 de cazuri de …