Știrea zilei

Decizii în defavoarea cetățenilor pe timp de pandemie? Magazinele sociale, interzise în trei raioane ale țării | VIDEO

Comisiile pentru Situații Excepționale din raioanele Ungheni, Călărași și Florești au dispus interzicerea activității Magazinelor Sociale mobile pe teritoriul acestor raioane în contextul măsurilor ce țin de prevenirea răspândirii COVID-19. Compania „Magazine Sociale” nu este de acord cu această decizie, calificând-o drept abuzivă. Firma susține că, mii de cetățeni social-vulnerabili nu vor mai avea acces la produse de primă necesitate la prețuri mici.

Astfel, potrivit unui comunicat al Partidului Șor, acum, magazinele Sociale mobile nu vor putea ajunge în 150 de localități din raioanele Ungheni, Călărași și Florești. Astfel, compania care gestionează unitățile comerciale și-a exprimat dezacordul cu decizia autorităților deoarece, într-un răspuns primit de la Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor se menționează că, vânzarea alimentelor prin intermediul unităților mobile nu este interzisă nici în contextul pandemiei de coronavirus.

Potrivit directorului rețelei de „Magazine Sociale”, Vitalii Cușnir, comercializarea produselor alimentare prin unitățile mobile se efectuează în aer liber, prin intermediul automobilelor special amenajate, autorizate de ANSA, cu respectarea cerințelor privind prevenirea răspândirii infecției COVID-19. El mai spune că, zilnic, este verificată temperatura angajaților, personalul este asigurat cu echipament de protecție, se efectuează dezinfecția unităților mobile de vânzare și este asigurată păstrarea distanței sociale a cumpărătorilor. Administrația susține că deciziile respective au făcut ca mii de cetățeni cu venituri reduse să nu aibă acces la produse ieftine în timpurile dificile prin care trece acum toată țara.

Compania cere autorităților din cele trei raioane să-și revizuiască deciziile și să se ghideze cu strictețe de dispozițiile Comisiei pentru Situații Excepționale.

De cealaltă parte, consilierul prim-ministrului Vitalie Dragancea a declarat pentru postul nostru de televiziune că restricțiile sunt întemeiate din cauza pandemiei de coronavirus care crește de la o zi la alta.

Potrivit responsabililor, magazinele sociale sunt singurele din țară care, în ultima perioadă, nu au operat majorări speculative a prețurilor. Rețeaua de unități comerciale a fost deschisă la inițiativa liderului Partidului „ȘOR”, Ilan Șor. În prezent, aceasta deservește aproape 300 de mii de beneficiari.

 

 

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Restaurantele și cafenelele se pregătesc de redeschidere din 1 iunie. Care sunt noile reguli

Restaurantele și cafenelele se pregătesc să-și redeschidă ușile pentru clienți începând cu 1 iunie. Reprezentanții …