Știrea zilei

Decizii: Două milioane de lei pentru măşti şi mănuşi medicale. Unele magazine se redeschid | VIDEO

Magazinele agricole și cele specializate în comercializarea produselor de igienă își vor relua activitatea începând de luni, 23 martie. O decizie în acest sens a fost luată de Comisia extraordinară pentru sănătate publică, care s-a întrunit aseară în ședință. Alte decizii se referă la Agenția Servicii Publice și Poșta Moldovei, care vor continua să activeze, însă vor presta un număr restrâns de servicii pentru cetățeni.

Premierul, Ion Chicu, a explicat că este necesar ca unitățile comerciale care vând semințe, produse de uz fitosanitar, furaje, dar și alte produse utile în procesul tehnologic, să-și reia activitatea, pentru a nu pune în pericol sezonul agricol.

În același context, s-a decis de luni să-și redeschidă ușile și magazinele specializate în comerțul cu amănuntul al pieselor de schimb pentru unitățile agricole.

Și Agenția Servicii Publice va continua să activeze în regim special, iar începând de săptămâna viitoare va presta un număr limitat de servicii. Acestea se referă la activitatea agenților economici, documente cadastrale, certificate de deces, toate însă vor fi oferite doar cu programare prealabilă.

Totodată, Compania Națională de Asigurări în Medicină va aloca două milioane de lei pentru procurarea a 640 de mii de mănuși medicale și 250 de mii de măști de protecție. Licitația urmează a fi desfășurată fără publicarea unui anunț.

Comisia pentru Situații Excepționale a mai decis ca vacanța elevilor și a studenților să fie prelungită până în data de 31 martie, iar procesul educațional să fie desfășurat prin internet. Pentru a preveni răspândirea coronavirusului, Comisia a mai decis să interzică vizitele în penitenciare.

Deținuții nu vor mai primi colete cu produse, în schimb, va fi dublată durata și numărul de convorbiri telefonice și vor fi organizate întrevederi prin intermediul teleconferințelor. Din 16 martie, autoritățile au sistat activitatea tuturor centrelor comerciale mari și a piețelor din țară. Rămân deschise farmaciile, magazinele și benzinăriile.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Avia Invest: Contractul de concesionare nu este reziliat și nici nu-l poate rezilia cineva | VIDEO

În pofida visurilor pe care le are Igor Dodon, “Avia Invest” va continua să construiască …