4 aprilie 2020, sâmbătă
Știrea zilei

Decizie radicală din partea PPDA: Nu o va susține pe Stamate la alegerile din Hâncești | VIDEO

Decizie radicală din partea Partidului Platforma Demnitate și Adevăr. Biroul Politic Național al formațiunii a decis ca în alegerile parlamentare noi din circumscripția din Hâncești să-l susțină pe candidatul independent Grigore Cobzac. Asta deși, în cursă este înregistrat și candidatul din partea PAS, Olesea Stamate.

Într-un comunicat emis pentru presă, reprezentanții PPDA precizează că formațiunea a decis să nu propună propriul candidat în alegerile parlamentare noi din Hîncești, dar să susțină pe cineva neafiliat politic, cum este candidatul independent Grigore Cobzac. PPDA a precizat că decizia este una asumată și are la bază o reflecție temeinică. Mai mult, membrii formațiunii au cerut tuturor partidelor proeuropene să-și retragă candidații în favoarea lui Cobzac, care, amintesc ei, în alegerile parlamentare, de anul trecut, în aceeași circumscripție, s-a clasat pe locul doi obținând peste 33 la sută din voturi.

Candidatul independent Grigore Cobzac a reacționat pe rețelele de socializare, unde a menționat că este deja înregistrat în cursa electorală și că va continua să discute cu oamenii, pentru a obține mandatul de parlamentar, iar toate acțiunile sale vor fi doar în beneficiul cetățenilor.

Până acum, în cursa pentru fotoliul de deputat în circumscripția Hâncești s-au înregistrat șase persoane. Este vorba de Vitalie Balinschi de la Partidul Politic „ȘOR”, Ion Mereuță din partea Partidului Democrat, Ștefan Gațcan, din partea Partidului Socialiștilor, Olesea Stamate, cadidat din partea PAS, Dorin Chirtoacă, reprezentant al Blocului electoral „UNIREA” și candidatul independent Grigore Cobzac.

Perioada de depunerea a documentelor și de colectare a semnăturilor în susținerea candidaților se încheie în data de 13 februarie. Campania electorală pentru cei înregistrați în cursă va fi permisă începând cu data de 14 februarie.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

LIVE | Declarații de presă ale deputatului PP „ȘOR”, Denis Ulanov, cu tema „Incompetență sau rea intenție? Procedura de angajare a răspunderii, în contradicție flagrantă cu hotărârea Curții Constituționale”