Știrea zilei

De Ziua Vinului, unii agenți economici care au preparat frigărui, au vărsat cărbunii și uleiul direct pe iarbă | VIDEO UPDATE

Și în acest an, după sărbătoarea ”Ziua Națională a Vinului”, reprezentații de la Spații Verzi au avut de evacuat tone de gunoi. Mai mult, ei au avut parte și de surprize din partea unor agenți economici, care au deservit vizitatorii din Piața Mării Adunări Naționale cu frigărui dar și alte degustări. Aceștia au aruncat uleiul și cărbunii utilizați direct pe gazonul din Scuarul Catedralei „Nașterea Domnului”.

În cadrul ședinței primăriei, Serghei Carp, șeful de la ”Spații Verzi”, a declarat că după sărbătoarea de weekend-ul trecut, din perimetrul Pieței Marii Adunări Naționale, Scuarul Catedralei și strada pietonală „Eugen Doga” au fost evacuate 14 rute de gunoi. Asta în condițiile în care, pe parcursul săptămânii trecute din tot orașul, „Spații Verzi” a evacuat 32 de rute de gunoi, 49 rute de frunze și 14 rute de iarbă și au fost salubrizate 186 de ha de teren.

Vine o sărbătoare mare ”Hramul Orașului”, sărbătoare într-adevăr însemnată. Trebuie atenționați cei care fac frigărui sau ce mai fac acolo, la sfârșit, după ce se termină sărbătoarea, aruncă pe gazon, pe arbori uleiul care rămâne, a declarat SERGHEI CARP, șef, Asociaţia de Gospodărire a Spaţiilor Verzi, Chișinău.

Astfel, autoritățile locale au solicitat ajutorul și intervenția Poliției pentru a combate acest fenomen cel puțin de Ziua Orașului, care va avea loc luni, 14 octombrie. Totodată, primarul interimar al capitalei, Adrian Talmaci, a declarat că de hramul Chișinăului, gunoiul trebuie să fie evacuat, nu de trei ori pe zi, dar la fiecare oră.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Avia Invest: Aeroportul Internațional Chișinău, nu mai are datorii față de Autoritatea Aeronautică Civilă | VIDEO

Compania Avia Invest, concesionară a Aeroportului Internațional Chișinău, nu mai are datorii față de Autoritatea …