Știrea zilei

DE ZIUA RUSIEI, PESTE 200 DE PERSOANE AU FOST REȚINUTE ÎN CENTRUL MOSCOVEI | VIDEO

Peste 200 de persoane au fost reținute în centrul Moscovei în cadrul unui marș de solidaritate cu jurnalistul Ivan Golunov și împotriva fabricării proceselor penale. Totodată, astăzi, în Rusia este marcată Ziua Națională.

Mai multe persoane, printre care și opozantul Aleksei Navalnîi, care demonstrau la Moscova pentru a cere pedepsirea ofiţerilor implicaţi în cazul de înscenare contra jurnalistului Ivan Golunov, au fost arestate în capitala Rusiei.

Acestea sunt învinuite de încălcarea regulamentului privind organizarea evenimentelor în masă. Marșul nu ar fi fost coordonat cu autoritățile moscovite. Poliția a informat că la marș au participat 1200 de persoane.


Amintim că jurnalistul de investigații al portalului de știri online, Meduza, Ivan Golunov, a fost reținut de poliția rusă pe 6 iunie, încriminându-i-se că prepara droguri în cantități mari, pe care intenționa să le vândă.

Conform codului penal rusesc, Golunov riscă de la 10 la 20 de ani de închisoare. Ancheta nu a putut demonstra vina lui Golunov. Pavel Chokov, avocatul lui Golunov, a publicat rezultatele analizelor făcute lui Golunov pentru a demonstra că acesta este nevinovat.

El a declarat că analizele arată că este puțin probabil ca Golunov să intre în contact cu drogurile, așa cum a sugerat poliția. Iar ministrul de Interne al Rusiei a anunțat că Golunov va fi eliberat și că doi șefi de direcții-antidrog din Moscova vor fi eliberați din funcție.


  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

SUA: Atac armat într-o biserică, în timpul unei nunți: Două persoane au fost rănite de gloanțe

Un individ a deschis focul sâmbătă dimineaţă într-o biserică dintr-un mic oraş din New Hampshire, …