22 februarie 2020, sâmbătă
Știrea zilei

De la 500 s-a ajuns la 300. Veteranii războiului de pe Nistru vor primi indemnizații mai mari

Participanții la acțiunile de luptă pentru apărarea integrității teritoriale și independenței Republicii Moldova precum și persoanelor participante la acțiunile de luptă din Afganistan și pe teritoriile altor state vor primi alocații mai mari cu o sută și 300 de lei, deși mai mulți deputați au insistat ca alocația să fie majorată până la 500 de lei.

În varianta inițială, proiectul de lege prevede creșterea alocațiilor pentru categoriile respective de la 100 până la 300 de lei. Deputații admit că pentru lectura a doua ar putea veni propuneri de o majorare mai considerabilă, de până la 500 de lei. Guvernul urmează să identifice resursele financiare necesare pentru aceste modificări, scrie realitatea.md.

În cazul adoptării legii respective, odată cu intrarea în vigoare a acesteia, peste 35 500 de participanți la acțiunile de luptă pentru apărarea integrității teritoriale și independenței Republicii Moldova, precum și persoane participante la acțiunile de luptă din Afganistan și pe teritoriile altor țări, se vor bucura de protecția socială suplimentară din partea statului.

Mai mulți parlamentari au menționat că este o onoare și o demnitate pentru autoritățile statului să susțină această categorie de cetățeni prin aprobarea proiectului de lege respectiv, acesta fiind votat în unanimitate de deputați, în prima lectură.

Alocațiile pentru aceste categorii de persoane nu au fost indexate sau majorate din 2012.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Șofer din Chișinău, filmat cum voia să calce un pieton | VIDEO

O mașină a fost surprinsă cum încearca intenționat să lovească un pieton pe o stradă …