22 ianuarie 2020, miercuri
Știrea zilei

De ce Igor Dodon se teme de procurorul general și cere demiterea lui | VIDEO

Presiunea pe care o face președintele asupra procurorului general, dar și a procuraturii, are drept scop de a scăpa basma curată, Dodon fiind implicat în acțiuni ilegale. De acestă părere este analistul Victor Gurău care mai spune că demisia ar trebui să și-o dea nu Eduard Jarunjen ci șeful statului.

Anterior, Eduard Harunjen a declarat că nu se ține de fotoliul de procuror general. Asta, după ce, de la instalarea noii guvernări, Igor Dodon, împreună cu conducerea Parlamentului și a Guvernului, îi cer procurorului să-și depună demisia. Insistența lui Dodon în acest sens, este argumentată de analistul politic Victor Gurău. Nu Harunjen ci Dodon ar trebui să plece, este de părere analistul politic Victor Gurău.

VICTOR GURĂU, analist politic:

„Pentru că simte pericolul. Domnul Dodon dă dovadă de nervozitate, face presiune asupra procurorului general și asupra procuraturii. Eu cred că domnul Dodon trebuie să-și dea demisia, pentru că materialele care au fost publicate în această scurtă perioadă, nu-i dă dreptul moral să mai fie, să se mai afle în funcția de președinte al RM.”

În opinia analistului, Igor Dodon ar fi implicat în multe acțiuni ilegale iar comportamentul său developează caracterul de nervozitate, generat de acțiunile sale anterioare.

VICTOR GURĂU, analist politic:

„Nemaivorbind de cele multe elemente care există, suspiciuni și nu numai, de faptul că domnia sa este implicat în unele procese ilegale. Așadar, presiunea pe care o face asupra Procuraturii Generale este de a scăpa basma curată. Eu cred că dumnealui nu va scăpa basma curată.”

Anterior și prim-ministrul Maia Sandu a cerut demisia procurorului general. Ea l-a mai amenințat cu dosar pe Harunjen, acuzându-l de lipsă de responsabilitate, abuz și inacțiuni, care ar fi dus la prejudicierea statului cu miliarde de lei. În același timp, Sandu a chemat acuzatorii de stat să nu se supună procurorului general.

Eduard Harunjen susține că nu există motive pentru a-și da demisia, iar presiunile la care este supus sunt de ordin politic.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Ex-vicepreședinte PPDA: Blocul ACUM a fost un pas eronat și nu mai există ca formațiune politică | VIDEO

Ex-vicepreședintele Platformei Demnitate și Adevăr, unul dintre fondatorii PPDA, Stanislav Pavlovschi, dă vina pe Maia …