15 august 2020, sâmbătă
Știrea zilei

Datele celui mai recent sondaj: PP „ȘOR” – în Top 3 cea mai influentă forță politică. Ilan Șor – al treilea cel mai important politician | VIDEO

Partidul Politic „ȘOR” este a treia cea mai importantă forță din Moldova, iar liderul formațiunii, Ilan Șor, este în top trei cei mai cotați politicieni. Sunt rezultatele unui sondaj de opinie realizat de compania Date inteligente. Astfel, în cazul unor alegeri parlamentare anticipate, formațiunea va obține 10 mandate de deputat, față de 7, câte a obținut după scrutinul din anul trecut.

Potrivit sondajului, pentru Partidul Politic „ȘOR” și-au exprimat intenția să voteze 9,3 la sută dintre respondenți, fiind surclasat doar de către Partidul Socialiștilor și Partidul Acțiune și Solidaritate, care ar acumula 35 și, respectiv, 30 la sută din opțiuni. Ar mai accede în viitorul Parlament Platforma DA și Partidul Nostru, în timp ce Partidul Democraților a căzut sub pragul electoral și ar acumula mai puțin de 4%.

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, pentru ce partid ați vota? PSRM 35,3 PAS 30,4 PP ȘOR 9,3 PPDA 8,3 Partidul Nostru 5,8.

Repartizarea probabilă a mandatelor în Parlament, fără diasporă și regiunea Transnistreană: PSRM 40 PAS 35 PP ȘOR 10 PPDA 9 PN 7

În aceste condiții, PSRM ar deține 40 de mandate de deputat, PAS – 35, Partidul ȘOR – 10, Platforma DA – 9 și Partidul Nostru – 7 fotolii.

Totodată, liderul Partidului Politic ȘOR, deputatul Ilan Șor a urcat pe poziția a treia la capitolul încrederii în rândul cetățenilor, dar și la intenția de vot pentru funcția de președinte, chiar dacă, deocamdată, nu are dreptul să candideze deoarece nu a împlinit vârsta necesară de 40 de ani. Astfel, potrivit chestionarului, alegătorii au mai mare încredere îl Ilan Șor, decât în Renato Usatîi sau Vladimir Voronin care îi cedează locul.

În ce politician din R. Moldova aveți cea mai mare încredere? Igor Dodon 37,2 Maia Sandu 33,5 Ilan Șor 6,0 Renato Usatîi 5,4 Vladimir Voronin 3,5

Sondajul iData este al treilea din ultima săptămână care arată o creștere clară a ratingului Partidului „ȘOR”. Barometrul Opiniei Publice cota formațiunea cu 7,3 la sută, iar al IMAS cu 11,6 %. Sondajul a fost efectuat la telefon în perioada 20 iunie – 4 iulie, pe un eșantion de 1511 respondenți din peste 400 de localități. Marja de eroare fiind de 2,5 la sută.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Taraclia, din ce în ce mai frumoasă și luminoasă. Partidul „ȘOR” finalizează cel mai mare proiect de iluminat public stradal din țară | VIDEO

Aproximativ 60 de străzi ale orașului Taraclia, din sudul țării, au fost iluminate după ce …