Știrea zilei

Date de la Ministerul Sănătății: 18 copii sunt suspectați de coronavirus | VIDEO

Situația se agravează! 20 de persoane din totalul celor 125 diagnosticate cu noul tip de coronavirus sunt în stare gravă. Anunțul a fost făcut în această dimineață de ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, în cadrul briefingului tradițional. Crește și numărul suspecților, care a ajuns la 116 persoane în acest moment, printre ei sunt și 18 copii.

VIORICA DUMBRĂVEANU, ministrul Sănătății: „Starea de sănătatea a pacienților care sunt internați la Spitalul “Toma Ciorbă: „La momentul actual, avem 107 pacienți, avem 1 7 pacienți în stare gravă, de gravitate medie – 78 și stare satisfăcătoare – 12 persoane. La Spitalul Clinic de Boli Contagioase pentru Copii avem, la momentul actual, opt copii, dar și doi adulți, doi părinți. Este vorba de stare de gravitate medie a patru persoane și stare satisfăcătoare la șase persoane.”

Totodată, vreau să menționez de Spitalul Clinic Republican, la momentul actual, avem deja internate patru persoane care sunt cu diagnosticul COVID-19 confirmat.

În cazul unei persoane gravitatea este medie ușoară, iar în cazul a trei persoane vorbim despre o evoluție gravă. La Institutul Mamei și Copilului, și anume este vorba despre clinica „Emilian Coțaga”, avem o mamă care asigură îngrijirea unui copilaș micuț. Și în cazul ei este vorba despre stare medie.

Vreau să menționez că în privința copilașului au fost realizate două teste și probele sunt negative.

Totodată, la momentul actual, avem 116 persoane care au statut de persoane suspecte. Vin cu un mesaj și către concetățenii noștri: respectați recomandările care vin din partea personalului medical. Stați acasă, pentru că, de fapt, acasă este cel mai sigur mediu protector pentru dumneavoastră.”

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Peste 10.700 de cupluri au divorțat. Cele mai predispuse au fost căsniciile cu perioada de până la cinci ani

Peste 10.700 de cupluri au divorțat în 2019. Cel puțin asta arată datele Biroul Național …