Știrea zilei

Data alegerilor bașcanului Găgăuziei a fost amânată | VIDEO

Alegerile başcanului Găgăuziei au fost transferate de pe 19 mai pentru 30 iunie. O decizie în acest sens a fost adoptată de către Adunarea Populară, în cadrul unei ședințe cu ușile închise, inițiată de către președintele organul legislativ a Găgăuziei, Vladimir Cîssa.

În cadrul ședinței s-au mai făcut modificări în legislaţia electorală locală, inclusiv cu privire la prezenţa alegătorilor la urne.

Vladimir Cîssa a declarat că, în conformitate cu actuala legislaţie, modificările adoptate trebuie semnate obligatoriu de către başcan, iar în condiţiile în care pe 20 martie organele electorale urmau să înceapă înregistrarea candidaţilor pentru funcţia de başcan, APG a decis să amâne data scrutinului.

Vladimir Cîssa a declarat că această modificare vine în contextul în care la alegerile precedente datele cu privire la numărul de alegători au diferenţiat semnificativ – de la 25 de mii la 30 de mii. Deputații găgăuzi au cerut, de asemenea ca alegerile locale să se desfășoare în baza listei alegătorilor întocmită pentru parlamentare, nu în baza listelor locale.

Irina Vlah a participat la şedinţă, aceasta însă a refuzat să semneze legea integral, promulgând doar amendamentul cu privire la pragul de prezență.

 

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Tot mai mulți primari aderă la Partidul Politic „ȘOR”. Ilan Șor: Putem să renaștem țara. Și cu siguranță o vom face | VIDEO

Echipa partidului Politic ”ȘOR” își mărește rândurile. În ultimele săptămâni, 16 primari și mai mulți …