Știrea zilei

„Dacă președintele se ține de cuvânt, vin pe jos de la Hînceşti la Cotul Morii”: Un candidat la alegerile parlamentare din Hînceşti îl provoacă pe Igor Dodon | VIDEO

Președintele Igor Dodon este acuzat că își asumă angajamente lipsite de responsabilitate, doar pentru a-și exprima susținerea pentru candidatul socialist în alegerile parlamentare noi din circumscripția 38 din Hînceşti. Cel puțin, asta a scris pe rețelele de socializare candidatul independent Grigore Cobzac, unde relatează în detalii și despre întâlnirile sale cu alegătorii.

Atragerea finanţării în vederea soluționării problemelor din sate, inclusiv pentru renovarea monumentelor istorice din raionul Hîncești, este o prioritate a candidatului independent Grigore Cobzac. Potrivit lui, implementarea unor astfel de proiecte, fără finanțare din străinătate, este dificilă, iar în cazul unei cofinanțări este nevoie de 15 la sută din costul lucrărilor. Cobzac susține că primăriile nu dispun de acești bani, motiv pentru care majoritatea proiectelor eșuează. Pretendentul la fotoliul de deputat în circumscripția 38 din Hîncești vine cu o inițiativă în acest sens.

GRIGORE COBZAC, candidat independent: Una din primele inițiative legislative ale mele va avea conceptul de cofinanțare de la bugetul de stat a tuturor proiectelor care au finanțare externă.

Totodată, Cobzac a făcut referire și la proiectul de aprovizionare cu apă a celor 26 de sate din raionul Hînceşti, demarat în 2013 și sistat peste doi ani. Acesta a venit cu o provocare pentru președintele Igor Dodon, care, recent, a efectuat o vizită în regiune și le-a promis oamenilor apă potabilă la robinet.

GRIGORE COBZAC, candidat independent: ”Dacă dânsul se ţine de cuvânt şi finalizează acest proiect până la alegerile prezidențiale din acest an, vin pe jos de la Hînceşti până la Cotul Morii, la eventuala ceremonie de semnare a actului de dare în exploatare.” 

În caz contrar, Cobzac îl îndeamnă pe șeful statului să-și ceară scuze în public de la oamenii pe care îi manipulează. Am încercat să aflăm de la purtătorul de cuvânt al președintelui, dacă Dodon va accepta provocarea. Carmena Sterpu ne-a spus însă că Președenția nu comentează declarațiile concurenților electorali.

Pe lângă Grigore Cobzac, în cursa pentru fotoliul de deputat în circumscripția 38 din Hîncești au rămas Olesea Stamate, înaintată de către Partidul Acțiune și Solidaritate, democratul Ion Mereuță, socialistul Ștefan Gațcan, Vitalie Balinschi din partea Partidului Politic ”ȘOR” și Dorin Chirtoacă, propus de blocul electoral”UNIREA”, asta după ce candidatul PLDM s-a retras. Alegerile parlamentare noi din Hîncești vor fi organizate în data de 15 martie.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Uniunea Europeană va acorda Moldovei 30 de milioane de euro | VIDEO

Uniunea Europeană va acorda Moldovei 30 de milioane de euro din ce-a de-a doua tranșă …