Știrea zilei

Cutremur de 7,7 în Marea Caraibilor

Un cutremur cu magnitudinea de 7,7 grade pe scara Richter a avut loc marți în Marea Caraibilor, în apropiere de Cuba și Jamaica. Seismul a avut loc la o adâncime de doar 10 kilometri, la ora locală 14:10 (21:10 ora României), fiind emisă și o alertă de tsunami, anunţă Institutul american de geofizică (USGS), Jamaica Observer.

Epicentrul seismului a fost la distanţă de 125 de kilometri de oraşul Lucea (Jamaica) şi la 140 de kilometri de Niquero (Cuba).

Autorităţile au emis o alertă de tsunami valabilă în Cuba, Jamaica şi Insulele Cayman, iar peste câteva ore alerta a expirat.

În ciuda intensității seismului, nu au fost raportate victime sau pagube materiale majore.

În Cuba și Jamaica, locuitorii au ieșit speriați pe străzi.

Unda seismică s-a simțit până în orașul american Miami, unde mai multe clădiri au evacuate preventiv, scrie presa română.

Agenția de gestionare a dezastrelor din Insulele Cayman a cerut rezidenților să se îndepărteze de zonele de coastă și le-a cerut celor din zonele joase să „evacueze vertical”, în clădiri puternice cu mai multe etaje, arată sursa citată.

Încă nu sunt informații cu privire la eventuale pierderi de vieți omenești sau de pagube.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

COVID-19 în lume: Țările europene continuă relaxarea restricțiilor, numărul oficial al deceselor în Rusia – pus sub semnul întrebării, EC salută relansarea economiei europene | VIDEO

Țările europene continuă relaxarea restricțiilor impuse pe perioada pandemiei de coronavirus, iar Comisia Europeană a …