Știrea zilei

Curtea de Apel Chișinău are un nou președinte interimar | VIDEO

Curtea de Apel Chișinău are un nou președinte interimar. Este vorba de judecatoarea Lidia Bulgac, care activează în cadrul aceleiași instituții.

Decizia a fost luata în ședința de ieri a Consiliului Superior al Magistraturii.

Lidia Bulgac urmează să exercite interimatul până la selectarea câștigatorului concursului anunțat de CSM acum două săptămâni. Până la numirea Lidiei Bulgac, interimatul funcției de președinte al Curtii de Apel Chisinau a fost asigurat de către judecatorul Anatolie Pahopol.

Asta, după ce pe 20 iulie a expirat mandatul lui Ion Pleșca. Ion Pleșca a ocupat funcția din 2011, când a fost numit prin decretul la numirea Lidiei Bulgac, interimatul funcției de președinte al Curtii de Apel Chisinau a fost asigurat de către judecatorul Anatolie Pahopol.

Asta, după ce pe 20 iulie a expirat mandatul lui Ion Pleșca. Ion Pleșca a ocupat funcția din 2011, când a fost numit prin decretul președintelui interimar Marian Lupu. Un nou mandat de 4 ani l-a obținut pe 20 iulie 2015, prin decretul președintelui Nicolae Timofti. În aceeași ședință, CSM l-a numit în funcția de președinte al Judecatoriei Comrat pe Igor Botezatu. Președinte al Judecatoriei Soroca a fost numit Vadim Belous, ambii pentru un mandat de 4 ani.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Alegerile prezidențiale vor avea loc la întâi noiembrie cum și-a dorit șeful statului | VIDEO

Alegerile prezidențiale vor avea loc la întâi noiembrie. Pentru asta au votat 49 de deputați …