Știrea zilei

Curtea de Apel Chișinău a respins recursurile: Filat rămâne în libertate | VIDEO

Vlad Filat rămâne în libertate. Magistrații Curții de Apel Chișinău au respins recursurile depuse de Penitenciarul nr.13 și de Administrația Națională a Penitenciarelor, prin care s-a cerut suspendarea hotărârii de eliberare condiționată a fostului premier. Decizia este irevocabilă. La ședință au fost prezenți Vlad Filat, avocații acestuia, precum și reprezentanții Penitenciarului nr. 13.

După mai bine de două ore de deliberări, magistrații Curții de Apel Chișinău au respins recursul noului director al Penitenciarului nr.13, care a contestat eliberarea lui Vlad Filat înainte de termen. Fostul premier s-a prezentat la ședința de judecată alături de avocații săi.

VLAD FILAT, fost premier al RM: Înainte de a comenta decizia magistraților, vreau să comentez recursurile. Care au fost înaintate într-o anumită atmosferă și anumită consecutivitate, în primul rând. Eu consider că astăzi, instanța de judecată a trecut un test. A luat o decizie legală. 

Reprezentantul Penitenciarului nr. 13, unde Vlad Filat și-a ispășit pedeapsa, a declarat că autoritatea pe care o reprezintă se va conforma deciziei magistraților.

Reprezentantul Penitenciarului nr 13: – Deci, respectați decizia- Evident, pentru că are putere judecătorească și este irevocabilă.

În timpul şedinţei de judecată, două persoane au intrat în sală și au făcut scandal. Un bărbat a fost scos pe sus de poliţie, după ce l-a acuzat pe Vlad Filat de omoruri la comandă şi corupţie.

Fostul prim-ministru al Republicii Moldova Vlad Filat, condamnat în 2015 la nouă ani de detenție pentru corupere pasivă și trafic de ifluență, a stat în închisoare doar patru ani și o lună. Fostul premier pledează nevinovat și spune că dosarul său este unul politic.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Câte școli din Capitală optează pentru prezența fizică a 100% în clase – detalii

Consultările în vederea identificării modelului de funcționare a instituțiilor de învățământ din Chișinău, de la …