Știrea zilei

Curtea Constituțională a respins sesizarea lui Dumitru Robu ce vizează ridicarea imunității deputaților | VIDEO

Curtea Constituțională a respins sesizarea procurorului general interimar, Dumitru Robu, prin care a solicitat interpretarea articolului 70 din Constituție, ce ține de imunitatea parlamentară. Magistrații Curții au menționat că această sesizare este una nefondată și trebuie declarată inadmisibilă.

Robu a solicitat Curții Constituționale să se expună dacă un deputat poate fi reținut, arestat, percheziționat sau trimis în judecată, în cadrul procesului penal, dacă încuviințarea Parlamentului a avut drept obiect un capăt de acuzare, iar ulterior au fost administrate probe care stau la baza altor capete de acuzare în materie penală.

Magistrații, în hotărârea lor, atrag atenția asupra procedurii care stabilește pașii principali în cazul în care un deputat a comis o infracțiune și se impune tragerea lui la răspundere penală sau contravențională. În acest sens, magistrații CCM au constatat că „cererea de ridicare a imunității deputatului se înaintează pentru fiecare infracțiune sau contravenție separat”.

Amintim că mai mulți deputați din actuala legislatură au fost lipsiți de imunitate la cererea procurorului general interimar. Este vorba de deputații Partidului „ȘOR” Ilan Șor, Marina Tauber, Reghina Apostolova și Petru Jardan, precum și parlamentarul Partidului Democrat, Vladimir Cebotari.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

„Unirea” necesară între PAS și PPDA împotriva lui Igor Dodon: Năstase propune candidații pentru funcţia viitorului șef al Executivului | VIDEO

După o perioadă mai lungă în care nu au comunicat, liderul Partidului Acțiune și Solidaritate, …