Știrea zilei

Cursele aeriene spre Italia au tot mai puțini pasageri din cauza coronavirusului

Cursele spre Italia, altădată o afacere de succes pentru companiile aeriene, au acum tot mai puțini pasageri. Teama de coronavirus, dar și perspectiva de a sta în carantină, la întoarcerea în țară, îi fac pe români să ocolească peninsula. Unele companii aeriene și-au redus chiar și cu 60% capacitatea de zbor și oferă clienților reprogramări gratuite.

21 de avioane au decolat, astăzi spre Italia de pe cel mai mare aeroport al țării, „Henri Coandă”. Sunt însă tot mai goale cele care ajung în orașele din nordul peninsulei unde sunt focarele de coronavirus. Un zbor spre Milano abia a adunat 20 de pasageri, conform personalului de la îmbarcare.

Românii se tem de coronavirus. Dar și de varianta intrării în carantină după ce revin din Italia.

Companiile aeriene s-au adaptat. Unele oferă gratuit serviciul de modificare a datei de călătorie pentru pasagerii care au zboruri până pe 15 martie și nu vor să mai călătorească în nordul Italiei. Altele au redus numărul de zboruri către Italia până pe 2 aprilie și oferă pasagerilor afectați modificarea gratuită a datei rezervării sau banii înapoi.

Compania de stat Tarom nu şi-a anunțat, deocamdată, politica pentru cursele spre Italia.

Legea dă posibilitatea clienților companiilor aeriene să primească banii înapoi în circumstanțe inevitabile și extraordinare. Actul normativ nu precizează însă și care sunt acestea.

tvr.ro

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Un fost premier francez, condamnat închisoare

Fostul premier francez Francois Fillon a fost condamnat luni la cinci ani de închisoare, dintre …