12 ianuarie 2020, duminică
Știrea zilei

Curiozitatea unui băiețel a ajutat la rezolvarea unui caz de dispariție de acum 27 de ani

Un băiat curios, în vârstă de 13 ani, a descoperit un vehicul într-un lac din Canada și a ajutat la rezolvarea cazului unei femei care a dispărut în urmă cu 27 de ani.

Adolescentul, Max Werenka, se afla la o plimbare pe Lacul Griffin, lângă Revelstoke, Columbia Britanică – unde familia sa conduce o afacere care închiriază cabine – când a văzut un vehicul sub apă, a declarat pentru CNN mama sa Nancy Werenka.

Au presupus inițial că vehiculul este legat de un incident din 2009, când un vehicul s-a prăbușit în lac, așa că nu s-au gândit prea mult la el. Cu toate acestea, au menționat despre mașina unui ofițer de poliție din Canada, care a venit să vadă locul a doua zi, a spus ea.


Autoritățile au realizat o scufundare pentru a putea observa mai bine vehiculul, iar trei zile mai târziu, poliția și o companie locală de tractare s-au întors pe lac și au recuperat un model mai vechi Honda Accord – cu cadavrul unei femei adulte în interior.

Cadavrul era cel al lui Janet Farris, din Mill Bay, Columbia Britanică, care dispăruse în toamna anului 1992 în timp ce conducea spre o nuntă în Alberta, a raportat afiliatul CNN CBC News.

„Cred că cel mai rău lucru a fost să nu știu”, a spus fiul ei, George Farris, în vârstă de 62 de ani. „Am presupus că poate a plecat de pe drum sau a adormit sau a încercat să evite un accident sau un animal pe drum”, a spus el.


Lacul Griffin se află chiar de-a lungul Autostrăzii Trans-Canada, iar GRC consideră că vehiculul a derapat de pe autostradă în lac, a informat filiala CNN.

Farris a spus că descoperirea mamei sale a adus răspunsuri la aproape trei decenii de mister.

„Având în vedere o situație tristă, este cel mai bun dintre toate rezultatele”, a spus el, potrivit CBC News.


Nancy Warenka a spus că a aflat despre identificare acum câteva zile și că oferă tot suportul ei familiei Farris.

Ea a spus că este mândră de fiul ei pentru că a ajutat la găsirea vehiculului și la gestionarea atenției mass-media care i-a venit. „Are doar 13 ani, dar el este foarte matur”, a spus ea.


Și GRC a lăudat eforturile lui Max într-un interviu acordat CTV. „Aceasta este o bună lucrare de detectiv din partea lui”, a spus Thomas Blakney.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Congresul american: Trump nu are dreptul să declare război Iranului | VIDEO

Congresul american a adoptat o rezoluție prin care a limitat puterea de decizie a președintelui …