Știrea zilei

Cumpărătorii aleg magazinele sociale „MeriȘOR”: Găsești tot de ce ai nevoie. Spre deosebire de celelalte magazine, aici prețurile sunt reduse | VIDEO

În timp ce la Chișinău prețurile la unele produse alimentare au luat-o razna, în rețeaua de magazine sociale acestea au rămas neschimbate și sunt accesibile pentru toate categoriile de vârstă. Administratorii spun că, în acest mod, ei își arată grija față de oamenii care au venitituri reduse și nu-și permit să procure produsele de care au nevoie la prețurile de pe piață.

Pentru a preveni răspândirea pandemiei de coronavirus, magazinele sociale respectă regulile sanitare. Fiecare angajat este echipat cu măști de protecție și soluții dezinfectante, iar interiorul unităților comerciale este salubrizat după standardele impuse de autorități. Cumpărătorii intră doar câte doi odată și sunt rugați să păstreze distanța socială de un metru față de celelalte persoane. Oamenii spun că rețeaua de magazine sociale a devenit locul unde zi de zi se aprovizionează cu produsele alimentare necesare pe care le pot procura la prețuri accesibile, chiar și pentru un pensionar.

De ce ai nevoie toate celea găsești. Și sunt reduse prețurile. Clar lucru, spre deosebire de celelalte magazine, aici prețurile sunt reduse.

Am luat un conserve de 15 lei și bănuți, dar acolo este 20, peste 20 de lei.

În toată vremea venim aici, facem cumpărături, de toate este, suntem mulțumiți. 

Magazinele sociale oferă o gamă largă de produse de calitate superioară.

Noi vindem crupe, ulei, produse alimentare de primă necesitate, pește, carne, produse conservante, produse lactate, în fiecare zi sunt aduse produse proaspete, pâine la un preț redus. 

În rețeaua de magazine sociale, la fel ca până acum, cele mai importante produse pot fi procurate la prețuri cu mult mai mici decât în rețelele comerciale din întreaga țară.

Hrișca, de exemplu, unul dintre cele mai întrebate produse, poate fi găsită la prețul vechi de 14 lei și 75 de bani pentru un kilogram. Orezul costă maxim 15 lei și 35 de bani kilogramul. Pastele făinoase, în asortiment, se vând la prețul de 11 lei și 50 de bani. Iar făina de grâu de calitate extra poate fi cumpărată cu 10 lei kilogramul.

PREȚUL PRODUSELOR ÎN MAGAZINELE SOCIALE:

HRIȘCĂ – 14,75 LEI/KG

OREZ – 12,15-15,35 LEI/KG

PASTE FĂINOASE – 11,5 LEI/KG

FĂINĂ EXTRA – 10,00 LEI/KG.

Proiectul a fost lansat acum aproape patru ani, la inițiativa președintelui Partidului „ȘOR”, Ilan Șor. Inițial, magazinele sociale au fost deschise în Orhei, ulterior, rețeaua a fost extinsă în urma solicitărilor cetățenilor și numără în prezent peste 130 de magazine și puncte mobile. Numărul beneficiarilor se ridică la peste 300 de mii de persoane.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Doi bărbați au fost reținuți pentru comiterea a două omoruri în Capitală

Doi bărbați, bănuiți de comiterea a două crime, au fost reținuți de ofițerii de investigație …