Știrea zilei

Cumătrul lui Andrei Năstase va continua să conducă Inspectoratul General al Poliţiei | VIDEO

Cumătrul lui Andrei Năstase, Gheorghe Bălan, va continua să conducă Inspectoratul General al Poliţiei. Toţi cei 4 candidaţi din cei 6 înscrişi în concursul pentru șefia instituției, au picat proba scrisă. Potrivit informațiilor, aceştia nu au obţinut punctajul necesar pentru a trece la următoarea etapă, interviul.

Astfel, Ministerul de Interne caută în continuare un șef la IGP. Totodată, testul integritatii candidaților pentru functia de sef al IGP a scos la iveală case de milioane, donații și mașini, fără indicarea provenienței acestora, dar și dosare penale.

La data de 9 iulie, Ministerul de Interne a organizat un test în scris pentru pretendenți, dar, care s-a dovedit a fi prea dificil. Astfel, toți candidații care s-au prezentat la probă, nu au putut să o susțină. Este vorba despre Fredolin Lecari, fostul şef al Poliţiei de frontieră, Ivan Cebotari, susțină. Este vorba despre Fredolin Lecari, fostul şef al Poliţiei de frontieră, Ivan Cebotari, şeful direcţiei de poliţie a autonomiei Găgăuze, Viorel Cernăuţeanu, şeful direcţiei juridice a IGP şi Vladimir Negura, şef de direcţie în cadrul IGP.

Ceilalţi doi, Dumitru Cebotari, şef adjunct al Inspectoratului de Poliţie Bălţi şi Lilian Levandovschi, șeful Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane nu au venit la concurs şi nici nu au precizat motivul. Potrivit informațiilor apărute în presă, Levandovschii figurează într-un dosar penal de trafic de ființe umane, iar Negură nu poate ocupa funcția din cauza vârstei sale. Amintim că, Andrei Năstase l-a numit la șefia IGP pe cumătrul său Gheorghe Balan, contrar legii.

Conform prevederilor din legea cu privire la activitatea Poliției și statutul polițistului, conducătorul instituţiei trebuie să deţină o vechime în funcţie managerială de cel puţin cinci ani, iar Balan nu întrunește această condiţie. Potrivit unor surse, cumătrul lui Andrei Năstase nici măcar nu a prezentat certificatul privind starea sănătății de la policlinica Ministerului Afacerilor Interne.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Crește numărul candidaților pentru circumscripția Hîncești | VIDEO Update

Lista pretendenților la fotoliul de deputat din partea circumscripției uninominale nr. 38, Hînceşti, crește! Deja …