Știrea zilei

Cum pot moldovenii din străinătate să ajungă acasă cu avionul. Anunțul Ministerului de Externe

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a venit cu precizări despre organizarea curselor charter excepționale în vederea repatrierii cetățenilor moldoveni aflați în dificultate peste hotare, transmite cotidianul.md

În conformitate cu Dispoziția nr. 6 a Comisiei pentru Situații Excepționale din 26 martie, Ministerul de Externe va coordona procesul repatrierii cetățenilor Republicii Moldova cu rutele aeriene charter.

În acest scop, misiunile diplomatice si consulare vor actualiza informațiile despre persoanele aflate în dificultate, acordând prioritate copiilor, studenților, persoanelor aflate la tratament medical, și altor categorii de concetățeni defavorizați.

Începând cu sâmbătă, 28 martie, cei interesați se vor putea înregistra online pe paginile internet și facebook ale misiunilor diplomatice și consulare (mfa.gov.md/sites/default/files/tabel.pdf).

Destinațiile prioritare ale curselor aeriene vor fi propuse spre aprobare Comisiei pentru Situații Excepționale, care în perioada stării de urgență autorizează cursele charter.

Biletele pentru călătoria cu rutele charter excepționale vor fi procurate direct de la operatorii de zbor, după aprobarea rutei de către Comisia pentru Situații Excepționale.

Informații actualizate privind cursele charter autorizate pot fi găsite pe site-ul oficial al Autorității Aeronautice Civile a Republicii Moldova și pe pagina de facebook a AAC.

La sosirea în Chișinău, pasagerii acestor rute vor trece obligatoriu procedura de evaluare medicală și vor fi plasați pentru 14 zile în autoizolare.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Inspectoratul General de Patrulare a lansat o campanie împotriva încălcărilor în trafic | VIDEO

După două luni în care s-au ocupat mai mult de prevenirea răspândirii infecției cu noul …