Știrea zilei

Cum activează punctele de trecere a frontierei la ora actuală

Poliția de Frontieră informează că în perioada estivală, în unele puncte de trecere a frontierei de stat se înregistrează un flux majorat al unităților de transport, fapt ce condiționează o circulație mai anevoioasă și o creștere a mediei timpului de așteptare. La ora actuală toate punctele de trecere activează în regim normal.

În dimineața zilei de ieri s-a semnalat trafic intensiv în punctele de trecere Tudora și Palanca, iar după masă, pe parcursul a două ore nu a funcționat punctul de trecere de tip debarcader Soroca, motivul fiind lipsa energiei electrice pe partea ucraineană.

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 88 960 traversări, dintre care un număr mai mare de treceri – 47 214 a fost înregistrat pe sensul de ieșire din Republica Moldova. La fel, din totalul de traversări persoane un număr mai mare a fost consemnat al trecerilor cetățenilor moldoveni – 48 128 traversări. Valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 19 881 traversări, cu un număr mai mare înregistrat al mijloacelor de transport înmatriculat în străinătate – 10 571 traversări autovehicule.

Cele mai tranzitate puncte de trecere au fost: PTF Leușeni – 14 208 traversări persoane; PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 13 439 traversări persoane; PTF Sculeni – 7 619 traversări persoane; PTF comun Palanca – 6 963 traversări persoane; PTF Giurgiulești-Galați – 6 486 traversări persoane; PTF Cahul – 6 223 traversări persoane; PTF Otaci – 5 495 traversări persoane; PTF Tudora – 6 423 traversări persoane.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Colectarea ilegală a banilor în şcoli şi grădiniţe, interzisă

Şefa-adjunct a Direcţiei generale educaţie tineret şi sport Chişinău Viorica Negrei spune că a fost …