29 ianuarie 2020, miercuri
Știrea zilei

Cum a reușit “Exdrupo” să împrăștie 11 de antiderapant și 1 tonă de sare, pe vreme cu soare în Chișinău | VIDEO

11 tone de material antiderapant și 1 tonă de sare au fost împrăștiate pe vreme cu soare pe străzile din Chișinău. Cel puțin asta i-a raportat primarului Ion Ceban noul șef interimar al întreprinderii “Exdrupo”. Sergiu Tomiță a confirmat și pentru postul nostru de televiziune acest lucru. Informația însă, a pus pe jar unii consilieri municipali, dar și mai mulți internauți, care au postat mesaje critice pe rețelele de socializare.

În situația în care avem temperaturi cu plus și vreme însorită, drumarii din Chișinău luptă cu ghețușul și zăpada. Cel puțin asta se înțelege din raportul prezentat în cadrul ședinței Primăriei de șeful interimar al Întreprinderii Municipale „Exdrupo” . Potrivit lui Sergiu Tomiță, până acum pe străzile din Chișinău au fost împrăștiate tone de sare și material antiderapant.

SERGIU TOMIȚĂ, șef interimar al Î.M. “Exdrupo”: „Noaptea noi înregistrăm temperaturi negative și avem contract cu „Apă-Canal”. în cazul în care la ei se sparge o țeavă, se scurge apa. Apa aceasta îngheață și se formează ghețuș. Noi suntem datori să intervenim și să presărăm, s-o lichidăm. Aceste 11 tone, practic au fost folosite la lichidarea scurgerilor la „Apă-Canal”.”

Nici edilul capitalei, Ion Ceban și nici alți funcționari prezenți la ședință nu s-au arătat mirați de aceste informații. Cifrele, însă, au stârnit indignarea și nedumerirea mai multor persoane din afară.

Fostul consilier municipal, Ilian Cașu, de exemplu, a scris pe pagina sa de Facebook că în acest caz nu e vorba de nimic altceva decât de o simplă spălare de bani. Contactat de noi, șeful interimar de la Î.M. “Exdrupo” a calificat acuzațiile drept speculații.

SERGIU TOMIȚĂ, șef interimar al Î.M. “Exdrupo”: „Lumea vorbește, face politică, eu vă spun real ceea ce face. Toate datele sunt publicate pe site-ul Primăriei.”

Postarea a adunat mai multe comentarii critice. “De râs și de plâns în același timp. Cred că suntem națiunea înzestrată cu cea mai multă răbdare”, au comentat unii internauți.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Investitorul Aeroportului Internațional Chișinău vrea să construiască noul terminal | VIDEO

Noul investitor al Aeroportului Internațional Chișinău a depus la Primărie pachetul de acte prin care …