Știrea zilei

Cu un picior la minister, cu altul la primărie: Năstase se laudă cu bilanțul a 100 de zile de la învestire | VIDEO

După ce ieri a depus actele pentru înregistrare la șefia Capitalei din partea blocului ACUM, astăzi ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, a prezentat bilanțul a 100 de zile de la învestirea sa în această funcție. Acesta s-a lăudat cu mai multe realizări, declarând că instituția pe care o conduce n-ar mai fi una politizată.

În raportul său, șeful de la Interne a enumerat mai multe realizări, printre care modificarea structurii aparatului central al MAI, cooperarea mai strânsă cu Primăria Chișinău sau rezultate mai bune privind contracararea contrabandei la frontieră.

Totodată, Năstase a declarat că în perioada electorală se va interzice orice formă de implicare politică, influențare și intimidare a cetățenilor, care își vor exercita votul la 20 octombrie:

”Am semnat un ordin care interzice orice formă de implicare politică a personalului Ministerului Afacerilor Interne, iar orice formă de influențare și intimidare a cetățenilor trebuie combătută ferm, indiferent care dintre concurenții electorali se vor face vinovați de încălcări.”

De remarcat că, după ce a depus actele pentru a fi înregistrat în cursa electorală, în cadrul alegerilor locale generale din 20 octombrie curent, întrebat dacă refuză la șefia Ministerului Afacerilor Interne, Năstase a dat un răspuns evaziv, declarând că nu renunță la MAI, fiindcă nu îi aparține.

Potrivit Codului Electoral, din data înregistrării în calitate de candidat pentru funcţia de primar, persoanele care deţin înalte funcţii de răspundere sau cele publice, sunt obligaţi să-şi suspende activitatea pe durata campaniei.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Partidul ȘOR cere ca subvențiile de stat ce îi reveneau să fie alocate în fondul pentru combaterea Coronavirusului

Partidul „ȘOR” salută inițiativa formațiunilor politice parlamentare de a dona subvențiile de stat pentru combaterea …