Știrea zilei

CSM va avea încă trei membri

Fadei Nagacevschi a prezentat modificări la Legea privind activitatea Consiliului Superior al Magistraturii. Modificările urmează a fi supuse votului în Parlament, scrie unimedia.info.

Proiectul propune o extindere a numărului de membri ai CSM de la 12 la 15, o persoană delegată din partea Adunării Generale a Judecătorilor și doi din parte mediului academic. „Suplinirea membrilor se impune situației de a nu crea incidente la întrunirea cvorumului pentru examinarea unor chestiuni privind cariera judecătorilor”, se motivează în nota informativă.

Totodată, proiectul stabilește ca „membrii CSM-ului din rândul judecătorilor să fe selectați de Adunarea Generală a Judecătorilor, după cum urmează:

– 4 membri din rândul judecătorilor ce activează la nivelul de primă instanță, având în vedere că aceștia reprezintă un umăr predominant în comparație cu numărul total din judecători;

– 2 membri din rândul judecătorilor ce activează la nivelul instanței de apel (numărul acestora nu se schimbă);

– 1 membru din rândul judecătorilor Curții Supreme de Justiție, ținând cont de faptul că numărul acestora este unul mult mai mic”.

Proiectul prevede și ca, în calitate de președinte în Consiliul Superior al Magistraturii urmează să fie ales unul din membrii săi, din rândul membrilor judecători ai Consiliului.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Știrile orei 13:00 la Televiziunea Centrală – 2020-07-02