Știrea zilei

Criză de sectoriști în raioanele țării. Se promit majorări substanțiale de salariu

Premierul RM a făcut declarația astăzi, în contextul în care, potrivit datelor MAI, în raioane se înregistrează o criză de sectoriști. Potrivit lui Ion Chicu, un polițist lucrează în 4 sate, scrie agora.md.

În acest context, pentru a atrage mai mulți lucrători din MAI în acest domeniu, prim-ministrul a subliniat că majorările salariale vor fi substanțiale.

„Am cerut, săptămâna trecută MAI-ului și altor instituții de stat să elaboreze un program de restabilire a institutului polițistului de sector. Din 2009 încoace acesta a fost desființat. Noi nu mai avem polițist care discută cu cetățenii, care discută cu tinerii care au crescut singuri, mai ales că școala nu mai are rolul de educator, iar acești tineri au rămas fără suportul și atenția societății. Rolul respectiv îl îndeplinea polițistul de sector. Reforma poliției efectuată în 2011-2012, a scos acest institut. Acum nimeni nu mai interacționează cu cetățenii, aceștia nu mai știu unde să sune, în situații urgente. Noi am solicitat ministerului în câteva săptămâni să pregătească acest program, vom solicita ca polițistul de sector să aibă pașaportul fiecărui cetățean, va ști fiecare cu ce se ocupă, ce gânduri are, mai ales în ceea ce privește tinerii. Sunt necesare mijloace importante pentru aceasta”, a declarat prim-ministrul.

Amintim că săptămâna trecută, premierul Ion Chicu a cerut ministerului de Interne un program clar de consolidare a instituției polițistului de sector, până în 15 februarie. Prim-ministrul a condamnat lucrul sectoristului, care, potrivit acestuia, trebuia să cunoască antecedentele persoanelor implicate în omorul tânărului de la Costești, în noaptea Revelionului.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Tânăr găsit în stare de putrefacție de doi copii în Chișinău

Trupul neînsuflețit al unui tânăr a fost găsit de doi copii într-o clădire din proximitatea …