22 februarie 2020, sâmbătă
Știrea zilei

Crima de la Briceni. Bărbatul ar fi vrut să-l ucidă și pe fratele victimei

Noi detalii în cazul crimei de la Briceni, unde un bărbat în vârstă de 51 de ani a fost ucis în bătaie și lăsat să zacă pe un câmp. Contactat de Știri.md, ofițerul de presă al IP Briceni, Svetlana Talpă, ne-a spus că oamenii legii au fost alertați de o femeie care a văzut cadavrul victimei la sol.

Veniți la fața locului, polițiștii au stabilit că victima este un locuitor al raionului Briceni.

„În urma examinării acestuia, pe corp se observau plăgi multiple înțepate pe fața interioară și posterioară a cutiei toracice unele din ele posibil penetrante cu hemoragie internă”, a precizat Svetlana Talpă.

În urma măsurilor întreprinse, oamenii legii au stabilit că la data de 13 ianuarie victima, împreună cu fratele său în vârstă de 47 ani și un alt bărbat de 34 de ani, locuitor al raionului Briceni au consumat băuturi alcoolice.

Ulterior, toți trei s-au deplasat la domiciliu ultimului, unde au continuat să consume băuturi alcoolice.

„Între timp, bărbatul de 34 de ani a propus unuia dintre frați, de 51 de ani să meargă în sat ca să consume în continuare alcool. Astfel, cei doi au  ajuns pe un câmp, unde bărbatul de 34 de ani,  a scos un obiect ascuțit, confecționat artizanal cu care i-a aplicat multiple lovituri pe diferite regiuni ale corpului bărbatului de 51 de ani, până victima a căzut la pământ.

După aceasta, bărbatul s-a întors la domiciliu său unde rămăsese fratele victimei. Fiind întrebat unde este fratele său acesta i-a zis că a plecat acasă și i-a propus și acestuia să meargă în sat ca să consume alcool.

Astfel, deplasându-se ambii la fel în extravilanul satului, în altă direcție, suspectul i-a aplicat bărbatului în vârstă de 47 de ani multiple lovituri în diferite regiuni ale corpului, până când victima a căzut jos, iar făptașul a plecat la domiciliul său”, a menționat Svetlana Talpă.

Potrivit ei, după bărbatul în vârstă de 47 de ani și-a revenit și s-a deplasat la domiciliul său.

„La moment viața și sănătatea acestuia se află în afara oricărui pericol. De îngrijiri medicale s-a refuzat”, ne-a spus Talpă.

De menționat că cadavrul bărbatului în vârstă de 51 de ani a fost îndreptat la expertiza medico-legală. În urma examinării prealabile s-a stabilit că decesul putea surveni în urma provocării a plăgi multiple înțepate pe fața interioară și posterioară a cutiei toracice.

La moment persoana bănuită se află în izolatorul de detenție provizorie, iar pe numele său a fost pornit un dosar penal pentru omor.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Încă 15.000 de euro din bugetul de stat pentru CEDO să radieze de pe rol câteva dosare

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a pronunțat deciziile de radiere de pe rol în cauzele …