Știrea zilei

Crima de la Botanica: Principalul suspect urmează să fie extrădat

Demersul de extrădare a moldoveanului, principalul suspect în cazul omorului unei femei de la Botanica din vara acestui an, este în curs de examinare de către autoritățile din Germania și urmează să fie extrădat țării noastre.

Informația a fost confirmată pentru unimedia.info de către purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale, Emil Gaitur, care a precizat că după reținerea lui, autoritățile de la Chișinău au fost informate prin Interpol și au au prezentat, în termeni restrânș,i setul de documente necesare în acest sens, traduse în limba germană.

La această etapă, demersul de extrădare a cetățeanului este în curs de examinare de către autoritățile Germaniei, în acord cu legile interne și prevederile internaționale.

Unimedia amintește că un moldovean, în vârstă de aproximativ 40 de ani, dat în căutare de autoritățile Republicii Moldova, a fost reținut la începutul lunii noiembrie anul curent de către poliția din Germania. Bărbatul este suspectat de omor, după ce în luna iulie anul curent ar fi ucis o femeie în sectorul Botanica, și ar fi lăsat cadavrul să zacă într-un microbuz, care aparținea victimei.

Unimedia amintește că la data de 8 iulie, anul curent, o femeie, mamă a doi copii, a fost ucisă, iar cadavrul a fost lăsat să zacă într-un microbuz, de marca Mercedes Vito, parcat pe strada Titulescu, din sectorul Botanica. Ulterior s-a constatat că victima a fost strangulată într-o altă locație, iar ulterior cadavrul acesteia a fost adus în mașina unde a și fost găsită.

De asemenea, oamenii legii au identificat și un suspect în acest caz, care a fost dat în urmărire penală. Potrivit poliției, bănuitul a fost anterior judecat în Federația Rusă pentru omor, iar în Moldova a ajuns pe banca acuzaților pentru jaf. Suspectul nu avea nici o legătură cu victima, astfel făptașul a recurs la această crimă pentru a o deposeda de bunuri.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Utilaje medicale, oferite de compania DFM doctorilor din Republica Moldova: Spitalul de Urgență apreciază înalt donația

Conducerea IMSP IMU adresează sincere mulțumiri Companiei ”DFM” S.R.L, personal dnei Nina Guranda, pentru donația …