Știrea zilei

Moldova se adâncește în datorii. Un nou împrumut a fost semnat de către Guvernul Sandu cu FMI | VIDEO Update

Povara datoriilor Moldovei crește. Guvernul Sandu se împrumută de la Fondul Monetar Internațional cu peste 46 de milioane de dolari. Anunțul a fost făcut de către premier, după întâlnirea cu reprezentanții misiunii, aflați în țara noastră. Astfel, dacă anul trecut, datoria externă a țării noastre era de peste 7 miliarde de dolari, acum, noua guvernare ne îndatorează și mai mult.

Pe lângă faptul că Moldova va împrumuta 46,5 milioane de dolari în anul 2019, premierul a anunțat că în urma discuțiilor avute cu FMI a fost aprobat și extinderea programului de asistenţă financiară până în martie 2020.

MAIA SANDU, prim-ministrul R.M:

„Am făcut acest lucru pentru a putea beneficia de toată asistența macrofinanciară din partea UE. Cunoașteți că putem să beneficiem de asistența macrofinanciară doar dacă avem un program valabil cu fondul monetar.”

Șeful misiunii FMI salută deblocarea și extinderea asistenței financiare pentru Moldova.Oficialul a declarat că, acordul se preconizează a fi aprobat în toamnă.

RUBEN ATOYAN, șeful misiunii FMI:

„Subiectul dat ar putea fi dezbătut la ședința Consiliului de Directori Executivi al FMI în septembrie 2019, cu condiția implementării de către autorități a acțiunilor prealabile convenite, menite să asigure sustenabilitatea finanțelor publice, îmbunătățirea disciplinei fiscale și înregistrarea progreselor în reabilitarea sectorului financiar bancar.”

Prim-ministrul Maia Sandu a menționat că mijloacele financiare care vor ajunge în țara nostră vor fi utilizate pentru menținerea ritmului de implementare a reformelor, protejarea cheltuielilor prioritare pentru reducerea sărăciei și investiții publice, precum și întreprinderea unor măsuri decisive pentru combaterea corupției.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Amenzi de milioane de lei, împărțite de polițiști de la începutul stării de urgență

Aproape 200 de procese contravenționale au fost întocmite de oamenii legii pe numele persoanelor care …