Știrea zilei

Cozi imense la două puncte de trecere a frontierei

Poliția de Frontieră vă informează că în perioada estivală, în unele puncte de trecere a frontierei de stat se înregistrează un flux majorat al unităților de transport, fapt ce condiționează o circulație mai anevoioasă și o creștere a mediei timpului de așteptare.

În această dimineață, de la ora 03:30 au început să crească timpii de așteptare, pe sensul de ieșire din țară, în punctul de trecere comun Palanca, iar către ora 07:30 fluxul de mașini s-a majorat.

După barieră sunt în așteptarea trecerii frontierei de stat în jurul a 100 de mijloace de transport. Cele patru autorități de frontieră și vamale din Republica Moldova și Ucraina activează la capacitate maximă. Au fost deschise toate pistele de control, implementată procedura Revers – când o parte din fluxul atestat pe ieșire din țară este direcționat pe benzile de intrare, din partea moldovenească a fost suplimentat numărul de angajați.

La fel, trafic intensiv este semnalat în punctul de trecere Tudora. O coloană de 40 de mașini, formată pe sensul de ieșire din țară, se leagă cu rândul creat la intrarea în punctul de trecere ucrainean Starokazacie.

În ambele puncte de trecere, polițiștii de frontieră comunică cu călătorii, informându-i despre situația de moment.

O circulație îngreunată se înregistrează la ora actuală în punctul de trecere Mirnoe, rândul format pe partea moldovenească, în jur de 30 de mașini, este generat de blocajul de la intrarea în Ucraina, prin punctul de trecere Tabaki. În context, recomandăm participanților la traficul transfrontalier de a alege cel mai apropiat punct de trecere Vulcănești, care activează în regim normal.

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 86.635 traversări, dintre care un număr mai mare de treceri – 46.455 a fost înregistrat pe sensul de ieșire din Republica Moldova.

La fel, din totalul de traversări persoane un număr mai mare a fost consemnat al trecerilor cetățenilor moldoveni – 48.830 traversări. Valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 19.109 traversări, cu un număr mai mare înregistrat al mijloacelor de transport înmatriculat în străinătate – 9.591 traversări autovehicule.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Colectarea ilegală a banilor în şcoli şi grădiniţe, interzisă

Şefa-adjunct a Direcţiei generale educaţie tineret şi sport Chişinău Viorica Negrei spune că a fost …