Știrea zilei

COVID-19: Unde se pot adresa moldovenii rămași blocați în zonele de risc | VIDEO

Moldovenii care se află în deficultate, în afara țării, sunt îndemnați să contacteze ambasada sau cel mai apropiat consulat al Moldovei, pentru a putea beneficia de ajutor. Cu un astfel de apel a venit Autoritatea Aeronautică Civilă, după ce mai mulți cetățeni au rămas blocați în statele unde sunt aplicate măsuri restrictive de călătorie din cauza coronavirusului.

Pentru a preveni răspândirea coronavirusului, mai multe țări din întreaga lume au instituit măsuri speciale de intrare și ieșire din anumite zone, iar unele state chiar și-au închis frontierele pentru cetățenii străini. Drept urmare, unii cetățeni din Moldova au rămas blocați în afara țării. Printr-un comunicat de presă, Autoritatea Aeronautică Civilă recomandă cetățenilor aflați în zona de tranzit, în aeroporturi sau în dificultate, în afara hotarelor țării, să contacteze ambasada sau cel mai apropiat consulat al Moldova de pe teritoriul statului în care sunt, pentru a beneficia de asistență. La sfârșitul săptămânii trecute, peste 80 de artiști ai Teatrului de Operă și Balet „Maria Bieșu”, din Chișinău au fost aduși în țară cu o cursă a companiei Air Moldova, după ce au rămas blocați în Spania în timpul unui turneu. Artiștii le-au mulțumit celor care i-au adus acasă.

Îmi permiteți, din numele Operei Naționale a Republicii Moldova, să aduc sincere mulțumiri companiei Air Moldova, care în momente de criză mondială ne-au sărit în ajutor și face un lucru enorm de frumos ca să ajungem acasă cu bine. 

Am solicitat responsabililor de la compania aeriană să ne spună cine a suportat cheltuielile de transport a pasagerilor, ei însă ne-au spus că vor veni cu o reacție mai târziu. Nicio persoană din cele 80 care au revenit în Moldova nu au prezentat simptome asociate coronavirusului. Artiștii sunt monitorizați de către medici.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Un nou sistem informaţional de comunicare la aeroport

În timpul pandemiei, precum și în condițiile unei presiuni fără precedent din partea autorităților, Avia …