Știrea zilei

COVID-19: Tancuri pe străzi și deţinuţi evadaţi în Italia. China anunță din nou creșterea infectărilor | VIDEO

Măsuri excepționale în Italia, din cauza coronavirusului, nemaivăzute de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace! Pe străzile din Foggia au fost scoase tancuri, după ce peste 20 de deținuți au evadat dintr-o închisoare. Ieșirea din orașe este posibilă doar în baza unui permis special. Autoritățile italiene au anunțat un număr-record de îmbolnăviri într-o singură zi – 1.797 și 97 de noi decese. Și în România, în mai puţin de 24 de ore, numărul pacienților infectați aproape s-a dublat, ajungând la 31 de persoane. Printre cei testați pozitiv se numără și un medic. De asemenea, primul caz de coronavirus a fost înregistrat la Iași.

Din cauza creșterii alarmante a numărului de persoane infectate în România se ia în calcul restricţionarea mai drastică a adunărilor cu un număr mare de persoane, decizia urmând a se aplica tuturor instituţiilor sau contextelor, inclusiv Bisericii.

Spania îşi închide şcolile şi universităţile de mâine, iar guvernul şi parlamentul îşi reduc activitatea. Ultimul bilanţ arată 1600 de persoane infectate şi 35 de decese din cauza epidemiei de coronavirus, cele mai multe fiind în regiunea Madridului. Pentru prima dată s-a luat măsura de dezinfectare zilnică în transportul în comun – metrou, autobuze și trenuri. În plus, pe ecranele din stații sunt difuzate mesajele privind prevenirea contagierii cu coronavirus. Între măsurile anunțate mai sunt anularea călătoriilor organizate pentru persoanele de vârsta a treia și interzicerea zborurilor către și dinspre Italia.

Între timp peninsula italiană este complet blocată! Iar străzile pustii din orașe dezvăluie imagini post-apocaliptice. Peste 60 de milioane de oameni s-au trezit într-o țară complet închisă. Întreaga Italie este acum în „zonă roșie”. Nimeni nu mai intră și nu iese din țară fără o justificare clară. O măsură ce nu s-a mai luat de aproape 8 decenii. Nici măcar înmormântările nu sunt permise din cauza epidemiei. Pe străzile din Foggia, au fost scoase tancuri ca în vreme de război. Și asta după ce peste 20 de deținuți au evadat dintr-un penitenciar. Autoritățile au anunțat ieri un număr-record de îmbolnăviri într-o singură zi – 1.797 și 97 de noi decese.

Totodată în China, ţara în care a debutat epidemia, a raportat o creștere a numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus, după 4 zile consecutive în care bilanțul s-a aflat în scădere. Cauza ar fi cetățenii infectați în străinătate cu virusul COVID-19, relatează Mediafax. Aceștia au călătorit în zone intens afectate de virus, precum Italia și Statele Unite. Situația epidemiei în provincia Hubei, considerată epicentrul focarului, se află în curs de stabilizare, numărul cazurilor depistate fiind în scădere de șase zile.

 

  •  
  •  
  • 2
  •  

Citește și

Celebrul compozitor italian Ennio Morricone a murit. Anunțul familiei

Compozitorul italian Ennio Morricone, celebru pentru coloanele sonore a numeroase filme, a încetat din viaţă …