Știrea zilei

COVID-19: Primele cazuri confirmate la Soroca, Cantemir și Orhei

Din 670 de probe supuse testării până în momentul de față, în 80 de cazuri s-a confirmat prezenta Covid-19, printre care de import sunt 34 cazuri, iar cu transmitere locală – 44 cazuri. În Chișinău sunt înregistrate 21, Hâncești – 14, Sângerei – 2, Ialoveni – 2, Soroca, Cantemir și Orhei – câte un caz, în ultimele trei localități s-au înregistrat cele mai noi cazuri. De asemenea, în stânga Nistrului există 2 cazuri confirmate de coronavirus de tip nou, a declarat ministra sănătății, muncii și protecției sociale, Viorica Dumbrăveanu la briefingul de presă din această dimineață, transmite IPN.

Viorica Dubrăveanu a prezentat informațiile actializate privind controlul infecției cu Coronavirusul de tip nou, la nivel național și a precizat că la Spitalul Toma Ciorbă sunt internate 67 persoane, 6 se află în stare gravă, 4 în stare satisfăcătoare și 55 în stare medie de sănătate. La Spitalul Clinic de boli contagioase pentru copii sunt internați 8 copiii în stare cu evoluție medie, iar la Spitalul Clinic Republican – 2 persoane.

Ministra a declarat că, potrivit informațiilor actualizate a Ministerului Afacerilor Interne, pe parcursul ultimelor 24 de ore, au fost amendate 24 persoane fizice care au încălcat regimul de auotoizolare, au manifestat un comportament agresiv sau care au indicat date false în fișele epidemiologice. Au fost sancționate contravențional 19 persoane juridice și 23 de transportatori auto.

Viorica Dubrăveanu a precizat că starea gravidei infectate cu Covid-19 este satisfăcătoare, medicii asigură că nu există niciun risc pentru dezvoltarea fătului, iar persoanelor din grupul de risc ministra le sugerează să se abțină de la călătorii.

În legătură cu sistarea transportului interurban, personalul medical va ajunge la muncă și se va deplasa la domiciliu de la muncă cu transportul oferit de autorități.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Încă patru decese cauzate de COVID-19 în Moldova. 266 de pacienți se află în stare gravă

Ministerul Sănătății informează despre înregistrarea altor decese cauzate de COVID-19: Deces 229: Femeie de 63 …