Știrea zilei

COVID-19: Numerele de telefon la care pot apela chișinăuienii pentru a primi informații și ajutor

Cetățenii municipiului Chișinău, inclusiv din suburbii, pot apela numerele de telefon: 0800-00090 și 0800-00080 pentru a solicita informații, dar și a obține ajutor în contextul instituirii regimului de stare de urgență pe întreg teritoriul țării, transmite ipn.md

Solictiată de IPN, șefa Direcţiei generale asistenţă socială şi sănătate, Tatiana Bucearschi, a menționat că la numărul de telefon: 0800-00090 pot apela cetățenii care necesită ajutor. E vorba de pensionari sau persoane cu dizabilități care locuiesc singure și nu au pe nimeni care să-i ajute.

Membrii celulei de criză vor informa telefonic beneficiarii despre masurile de precauție în contextul COVID-19 și vor recepționa solicitările, care ulterior vor fi soluționate de către lucrătorii sociali, împreună cu voluntarii. Când se vor deplasa la domiciliul beneficiarilor, aceștia vor prezenta legitimațiile de serviciu.

La numărul de telefon: 0800-00080, orice cetățean poate primi informații despre ce reprezintă COVID-19 și cum să se protejeze de acesta.

Cetățenii pot telefona la numerele respective în intervalul orelor 08.00-17.00, de luni până vineri.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Mai puține teste, mai puțin infectări: au fost confirmate 107 cazuri noi de infectare cu COVID-19, încă șase persoane au decedat | VIDEO

COVID-19 a mai luat viața a încă șase persoane. Este vorba de 4 bărbați și …