Știrea zilei

COVID-19: Moldova, spre deosebire de alte state, aplică teste pentru toate cazurile | VIDEO

Ministrul Sănătății nu a oferit detalii despre studenții de la UTM, aflați în carantină. La tradiționalul briefing de dimineață, Viorica Dumbrăveanu nu a spus niciun cuvânt despre asta. De aproape o săptămână, reporterii sunt interziși la Minister, astfel că nici noi nu i-au putut pune întrebări Vioricăi Dumbrăveanu. Nu ne-a răspuns la telefon nici consilierul ministrului, Cristina Stratulat. Totodată, Dumbrăveanu a informat populația că în Moldova rămân a fi înregistrate 49 de persoane infectate cu COVID-19.

Șapte persoane se află în stare gravă, dar stabilă. 28 de cazuri sunt de import, iar alte 21 de cu transmitere locală. 108 persoane sunt suspecte de coronavirus.

Amintim că, o femeie din Bălceana, Hâncești a decedat fiind răpusă de virusul ucigaș, iar o altă moldoveancă a murit din aceeași cauză în Italia.

VIORICA DUMBRĂVEANU, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale: „Dacă e să menționăm de cele 43 de persoane care au fost diagnosticate cu COVID-19 și sunt la spitalul Toma Ciorba, șapte persoane sunt în stare gravă, dar stabilă, patru sunt în stare satisfăcătoare, 32 de cazuri evoluție stare medie. La spitalul Clinic de Boli Infecțioase pentru Copii avem două cazuri evoluție stare medie și în cazul dat aș vrea să fac referire și la persoana care se află la spitalul Clinic Republican, avem o persoană care este în stare satisfăcătoare. Totodată, la spitalul Clinic al ministerului Sănătății cele zece persoane la care le-au fost stabilite deja diagnosticul de infecție cu COVID-19, gravitatea acestora este stabilă, dar avem și pacienți cu evoluție de stare medie. Noi avem la momentul actual teste pe care le aplicăm și vreau să menționez că în comparație cu alte state, ca de exemplu Franța unde testele se aplică doar pentru cazurile grave, pentru a confirma sau infirma dacă persoana este infectată cu COVID-19. În cazul R.M, noi aplicăm testele pentru toate cazurile, atât pentru suspecți și nu un singur test, dar chiar și după teste atunci când persoana are o stare de sănătate satisfăcătoare la externare din instituția medicală. Vreau să vin cu o informație referitor la cazul care a fost mediatizat ieri, vizavi de persoana de 39 de ani care a decedat din momentul în care a fost adusă de către ambulanță la spitalul Clinic al Ministerului Sănătății. Această persoană nu este asociată cu COVID-19. Fiți responsabili și doar împreună putem ajuta R.M să depășească această situație.”

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Un bărbat de 62 de ani din Anenii Noi a fost răpus de Covid-19. Bilanțul deceselor ajunge la 641

Ministerul Sănătății informează despre un alt deces provocat de noul tip de coronavirus. Este vorba …