Știrea zilei

COVID-19 lovește dur: Italia este paralizată, iar FMI va da bani țărilor sărace | VIDEO

În România a fost confirmat al şaptelea caz de infectare cu coronavirus. Este vorba despre o elevă de clasă a adolescentului recent confirmat cu această boală la Timişoara. Între timp, Italia continuă să ia măsuri pentru a stopa răspândirea virusului periculos. Toate instituțiile de învățământ sunt închise, iar toate evenimentele sociale, sportive și culturale au fost amânate. Fondul Monetar Internațional a anunţat că va oferi statelor vulnerabile 50 de miliarde de dolari pentru lupta împotriva epidemiei de COVID-19.

Potrivit responsabililor din România, adolescenta de 16 ani s-ar fi molipsit de la colegul său de clasă, confirmat și el recent cu coronavirus. Probele prelevate de la alte 25 de persoane care au contactat cu ei, au ieșit negative. Chiar și asa, persoanele vor rămâne izolate la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile.

Între timp, autorităţile locale au sistat cursurile la clasa elevilor depistați cu coronavirus. Ambii sunt internați la un spital din Timişoara și sunt în stare bună, anunță medicii. Între timp, în Italia toate școlile şi universităţile din vor fi închise până la 15 martie, campionatul de fotbal va fi întrerupt timp de o lună, iar evenimentele sociale, inclusiv spectacolele de film și teatru, vor fi anulate.

La fel, părinților, li se va permite să lipsească de la serviciu, pentru a putea sta cu copiii acasă, iar tuturor persoanelor în vârstă sau care suferă de boli cronice, li se recomandă să nu-și părăsească domiciliului.

Și FMI este îngrijorat de epidemia de coronavirus și a luat decizia să ofere în total statelor cu venituri scăzute aproape 50 de miliarde de dolari pentru lupta împotriva virusului ucigaș. Până acum au fost raportate peste 95 de mii de cazuri de infecție cu coronavirus și peste 3280 de decese.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

COVID-19 în lume: Serbia protestează, România înregistrează al doilea vârf al pandemiei, am putea trăi ani buni obligați să purtăm mască, spun experții | VIDEO

Scenele violente și protestele continuă la sediul Parlamentului sârb, după ce Guvernul de la Belgrad …