Știrea zilei

COVID-19 își pune amprenta pe mandatul de arestare al lui Vlad Plahotniuc. Ședința de judecată a fost amânată din nou | VIDEO

Coronavirusul își pune amprenta pe mandatul de arestare al lui Vlad Plahotniuc. Ședința de judecată în care urma să fie examinat recursul avocaților fostului lider democrat împotriva arestului acestuia, programată pentru astăzi, a fost amânată din nou. Asta după ce judecătorul raportor Ion Bulhac a fost testat pozitiv la COVID-19 și a fost preluat de o ambulanță. Anunțul a fost făcut de președintele completului de judecători.

Ulterior, dosarul a fost distribuit unui alt magistrat, lucru care i-a nemulțumit pe avocații lui Plahotniuc. Ei leau cerut judecătorilor să se autoizoleze și să treacă testul la COVID-19, demers care a fost respins însă pe motiv că, prin astfel de scenarii, apărarea ar intenționa să tergiverseze examinarea. În final, ședința a fost amânată pentru mâine.

Amintim că în data de 22 mai, judecătoria Chișinău, cu sediul Ciocana, a emis un mandat de arestare pentru 30 de zile pe numele lui Vlad Plahotniuc. În octombrie, anul trecut, a fost emis însă primul mandat de arestare pe numele fostului lider democrat, ulterior, fiind dat în căutare internațională.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Peste 10.700 de cupluri au divorțat. Cele mai predispuse au fost căsniciile cu perioada de până la cinci ani

Peste 10.700 de cupluri au divorțat în 2019. Cel puțin asta arată datele Biroul Național …