Știrea zilei

Coronavirus în Moldova: Încă șase cazuri de infectare confirmate. Alte 96 de persoane sunt suspectate

Încă șase cazuri de infectare în R. Moldova. Trei cazuri sunt de import, iar trei de transmitere locală. 3 cazuri sunt de import și 3 de transmitere locală, respectiv numărul total a ajuns la 36 de persoane.

Totodată, sunt înregistrate 96 persoane suspecte la infecția COVID-19.

Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu a venit cu precizări referitor la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase “Toma Ciorbă”. În cadrul instituției sunt disponibile 160 de locuri dintre care 75 de paturi sunt destinate persoanelor suspecte, sau la care s-a confirmat infecția cu noul tip de Coronavirus.

De asemenea, este activizat Spitalul Clinic al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Clinica nr. 2, unde sunt internate persoanele care au forme ușoare de suspecție la COVID-19. În toate spitalele strategice, activează un număr suficient de medici epidemiologi și infecționiști, care au echipamente de protecție individualizată.

Ministrul a îndemnat populația să se informeze din surse oficiale și să asculte de recomandările specialiștilor în domeniu.

Evoluția COVID-19 în Moldova:

7 martie – A fost înregistrat primul caz de coronavirus în Republica Moldova fiind vorba de o femeie revenită din Italia.

10 martie – Încă două cazuri noi de coronavirus confirmate. Este vorba despre doi adulți care au petrecut acasă mai multe zile, fără a respecta un regim de carantină.

11 martie – Al patrulea caz de coronavirus confirmat. Infecția a fost confirmată în cazul unui tânăr care a călătorit în Italia.

12 martie – Încă două cazuri de coronavirus confirmate. Este vorba de o persoană care a fost testate de două ori.

13 martie – Încă două cazuri de coronavirus. Bilanțul celor infectați ajunge la 8 persoane.

13 martie – A fost declarat Cod Roșu de epidemie cu coronavirus în Moldova.

14 martie – Autoritățile anunță încă patru cazuri de infectare. În trei cazuri noi este vorba de persoane care au revenit din Italia, Marea Britanie și Franța, iar, în premieră, un caz nou reprezintă transmiterea locală.

15 martie –  Au fost confirmate 11 cazuri noi de COVID-19. Printre persoanele infectate se numără un copil.

16 martie – Laboratorul Agenției Naționale de Sănătate Publică a confirmat 6 cazuri noi de infecție cu noul coronavirus.

16 martie – O persoană infectată cu noul tip de coronavirus a fost tratată.

17 martie – Parlamentul a instituit stare de urgență în Republica Moldova, pentru perioada de 60 de zile, adică din 17 martie 2020 și până în 15 mai 2020.

17 martie – Încă un caz de coronavirus a fost confirmat în Republica Moldova. În Moldova sunt confirmate în total 30 de cazuri.

18 martie – A fost înregistrat primul deces din cauza coronavirusului la o femeie  în vârstă de 61 de ani.

18 martie – Alte șase cazuri de coronavirus confirmate. Trei cazuri sunt de import, iar trei de transmitere locală.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Centrul Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal, în carantină: Mai mulți angajați, infectați cu Covid-19

Potrivit unui comunicat, reluarea activității fiind determinată de evoluția situației epidemiologice din cadrul CNPDCP. Angajaților …