Știrea zilei

COVID-19 în Stânga Nistrului: Exportul produselor alimentare, interzis | VIDEO

Liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a emis un decret prin care interzice exportul de produse alimentare. Acesta va intra în vigoare mâine și va fi valabil pe perioada stării de urgență declarate în stânga Nistrului. Între timp, o echipă de medici a primit instrucțiunile necesare pentru a putea deschide propriul laborator de testare pentru COVID-19 în regiunea transnistreană, unde au fost înregistrate până acum 32 de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Din data de 4 aprilie, pe toată perioada stării de urgență, exportul de produse alimentare din regiunea transnistreană va fi interzis. Conform decretului, în cazuri excepționale, o comisie specială va lua o decizie în acest sens și va examina volumul exportului.

Componența acesteia și procedura de activitate va fi stabilită de așa-zisul guvern al regiunii. Produsele alimentare vor putea fi înregistrate la vamă, doar dacă va exista o decizie a acestei comisii.

Între timp, un grup de medici din stânga Nistrului au fost instruiți de colegii lor de la Chișinău în ceea ce privește procedura de deschidere a unui laborator de testare pentru COVID-19. Acest lucru a fost confirmat și de ministrul Sănătății, Viorica Dumbrevianu.

VIORICA DUMBRĂVEANU, ministrul Sănătății: Ieri, inclusiv pe platforma Agenției Naționale de Sănătate Publică, au fost instruți șapte specialiști din stânga Nistrului, pentru a operaționaliza laboratorul din aceasta regiune, cu oferirea testelor pentru a realiza testarea persoanelor suspecte.

Potrivit autorităților din stânga Nistrului, în dimineața zilei de 3 aprilie, erau înregistrați 32 de persoane infectate cu noul coronavirus, dintre care 29 sunt internate la spitalul din Slobozia. În total, 56 de oameni se află la staționar în spital, printre care și patru copii. În ultimele 24 de ore, au mai fost internați încă 10 pacienți.
În secția de Terapie Intensivă mai rămân internate două persoane.

Potrivit medicilor, este vorba despre un bărbat care se află în stare gravă și este conectat la aparatul ventilator și o femeie care este într-o stare de gravitate medie.Un alt bărbat din stânga Nistrului este internat într-un spital din Chișinău. Până acum, doi oameni din regiunea transnistreană au decedat din cauza coronavirusului. În această dimineață, la laboratorul din Chișinău au fost expediate 19 biomateriale și alte 19 teste pentru COVID-19.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Corpul neînsuflețit al unei femei, descoperit într-un lac din Capitală

Descoperire macabră în lacul de pe strada Nicolae Dimo din Capitală, în amiaza zilei de …