Știrea zilei

COVID-19 în RM: 234 de decese. A crescut rata de contagiozitate. Paștele Blajinilor ar putea fi anulat | VIDEO

Încă un deces provocat de COVID-19 în Moldova. Este vorba despre un bărbat de 68 ani, din mun. Soroca. Astfel, numărul deceselor înregistrate în ţara noastră ajunge la 234. Noile date au fost prezentate de Ministerul Sănătății în cadrul unei conferințe de presă.

Până la ora actuală, în țară au fost confirmate 6 704 cazuri de infecție cu COVID-19. Potrivit specialiştilor de la Agenția Națională pentru Sănătate Publică, numărul cazurilor noi de infecție cu COVID-19 a crescut în această săptămână cu 28 la sută comparativ cu săptămâna trecută.

Totodată, a crescut rata de contagiozitate de la 1,24 la 1,38. De vină ar fi societatea, spun medicii, deoarece atât distanța socială cât şi măsurile individuale de protecție nu se respectă.

În același context, autoritățile din sănătate spun că Paștele Blajinilor ar putea fi anulat în acest an, ca sărbătoare în care oamenii se adună în cimitire. Directorul ANSP, Nicolae Furtună, a menționat că din cauza riscului sport de infectare, instituția rămâne pe poziția că populația ar trebui „să se abțină de la această organizarea sărbătorii de Blajini”.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Încă o persoană a fost răpusă de COVID-19. 267 de pacienți se află în stare gravă

Ministerul Sănătății informează despre înregistrarea unui nou deces provocat de COVID-19: Deces 234: Bărbat de …