Știrea zilei

COVID-19 în Moldova: Starea de sănătate a pacienților internați atât în spitalele din Chișinău, cât și în cele din țară | VIDEO

43 de pacienți diagnosticați cu noul coronavirus sunt în stare gravă, iar 18 persoane, printre care doi copii, au fost deja tratate. Datele au fost prezentate de Ministrul Sănătății în cadrul briefingului din această dimineață. Totodată, Viorica Dumbrăveanu a oferit mai multe informații despre starea de sănătate a celorlați pacienți internați atât în spitalele din Chișinău, cât și în cele din țară.

VIORICA DUMBRĂVEANU, ministrul Sănătății: „Starea de sănătate a pacienților – vorbim de Spitalul “Toma Ciorbă” – numărul persoanelor care sunt internate și au fost diagnosticate cu virusul COVID-19 este de 126. În cazul a 31 de persoane starea rămâne gravă, la 63, stare de gravitate medie și 32 sunt cu stare satisfăcătoare.

La Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru copii numărul persoanelor care sunt spitalizate cu diagnosticul COVID-19 este: 17 copii și șase maturi. În cazul a 17 persoane vorbim despre stare de gravitate medie, șase persoane – stare satisfăcătoare.

La Spitalul Clinic Republican sunt internate 13 persoane, 12 persoane evoluție gravă și o persoană cu gravitate medie. La Coțaga, deja menționăm de câteva zile și așa și se menține, este vorba despre mama care este internată cu stare satisfăcătoare.

La Spitalul Clinic al Ministerului Sănătății, vorbim de clinica nr. 1 și clinica nr. 2, avem 83 de persoane care sunt internate cu diagnostic COVID-19. Stare de gravitate medie – 13 și stare satisfăcătoare – la 70 de persoane.

La Bălți avem internate șase persoane care sunt cu virusul COVID-19, două persoane, gravitate medie, patru – stare satisfăcătoare.

În cazul spitalului din Căușeni avem cinci persoane care sunt diagnosticate cu COVID-19: una este de gravitate medie și patru sunt în stare satisfăcătoare.

Avem activat spitalul din Cahul și avem o persoană care este confirmată cu virusul COVID-19.

Și maternitatea nr. 2, la fel, este activată și în acest moment avem două femei plasate cu diagnosticul COVID-19 confirmat și starea acestora este de gravitate medie. Ieri am anunțat în cadrul briefingului referitor la doi copilași, care au fost externați, primii copilași care au fost tratați. Până în seară, după briefing, vreau să menționez că au mai fost externate de la Spitalul “Toma Ciorbă” încă trei adulți. În condițiile respective, în prezent, în Republica Moldova numărul total a persoanelor tratate este de 18.”

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Directorul ANSP: Culegem roadele de la 9 mai. Măsurile de protecție nu sunt respectate

Directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP) constată că în prezent măsurile de protecția împotriva …