Știrea zilei

COVID-19 în Moldova: Ministerul Sănătății anunță alte 9 decese și încă 18 lucrători medicali cu coronavirus | VIDEO

Fabrica Bucuria nu are motive de bucurie. Aproape 100 de angajați ar fi infectați cu noul virus. Despre asta a anunțat deputatul PPDA Alexandru Slusari. În același timp, Ministerul Sănătății anunță alte 9 decese de COVID 19, numărul total ajungând la 545. Și tot mai mulți angajați din spitale se îmbolnăvesc. Azi avem încă 18 lucrători cu coronavirus.

Potrivit vicepreședintelui Parlamentului, Alexandru Slusari, el a obținut informația după ce câțiva angajați de la fabrica de bomboane i s-ar fi plâns că sunt infectați cu noul virus. În total, aproape 100 de persoane s-ar fi îmbolnăvit, iar administrația i-a trimis pe toți în autoizolare forțată, fără a le achita salariile. Paza de la întreprindere nu ne-a permis să intrăm în clădire, iar responsabili de acolo, care nu au vrut să se prezinte, ne-au declarat că o parte dintre angajați sunt în concediu, fără a ne confirma sau infirma dacă există cazuri de COVID în rândul lor.

Între timp, Ministerul Sănătății anunță că încă 9 persoane au fost răpuse de COVID 19, numărul deceselor ridicându-se la 545. Peste 480 de oameni sunt în stare gravă, iar 30 de pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată. Potrivit responsabililor, din numărul total de cazuri înregistrate marţi, 18 sunt lucrători medicali, dintre care patru medici și 11 asistenți medicali.

Până la ora actuală, în Moldova au fost confirmate peste 16600 de cazuri, iar 2426 în rândul angajaţilor sistemului de sănătate. În total, 9382 de persoane s-au vindecat.

Totodată, la maternitatea din Bălți, unul dintre cele mai afectate orașe din țară, a fost deschisă o secție pentru gravidele infectate cu noul coronavirus. Aici vor fi internate toate pacientele din nordul țării, iar pentru
moment sunt 7 nou-născuți COVID pozitivi, scrie presa de la Bălți.

Ținem să remarcăm că, Mitropolia Moldovei se arată „profund îngrijorată” de criza provocată de pandemie. Într-o circulară, semnată de Sinodul Bisericii și Mitropolitul Vladimir, credincioșii sunt îndemnați să țină post aspru în zilele de 2,3 și 4 iulie, după care să se împărtășească.

Decizia a fost semnată și de Episcopul de Bălți și Fălești, Marchel, care nu credea în existența viruslului iar recent, a recunoscut că s-a infectat și el. Se întâmplă cupă ce 2 slujitori ai bisericii au decedat, iar alții 5 sau îmbolnăvit, iar biserica a ignorat în repetate rânduri deciziile autorităților de a respecta măsurile sanitare de prevenire a coronaviruslului.

 

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Case și beciuri inundate. Ploaia din această noapte a făcut ravagii în mai multe localități din țară

Ploaia din noaptea trecută a făcut ravagii în mai multe regiuni din țară, precum localitățile …