Știrea zilei

COVID-19 în Moldova: Încă 4 persoane au decedat din cauza virusului | VIDEO

Încă 4 persoane au decedat din cauza COVID-19, în ultimele 24 de ore. Astfel, bilanțul deceselor a ajuns la 237! Totodată, potrivit ultimelor date făcute publice de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, pe parcursul zilei, alți 143 de moldoveni au fost testați pozitiv la COVID-19.

Precizăm că în cadrul unei conferințe de presă, organizată astăzi la minister, specialiştii de la Agenția Națională pentru Sănătate Publică au menționat că numărul cazurilor de infecție a crescut în ultimele 7 zile cu 28 la sută, comparativ cu săptămâna trecută. Totodată, a crescut rata de contaminare de la 1,24 la 1,38. De vină ar fi societatea, spun medicii, deoarece, atât distanța socială, cât şi măsurile de protecție nu sunt respectate. În același context, autoritățile din sănătate spun că Paștele Blajinilor, programat pentru luna iunie, ar putea fi anulat pentru a evita aglomerația la cimitire.

Directorul ANSP, Nicolae Furtună, a menționat că din cauza riscului sporit de infectare, instituția rămâne pe poziția că populația ar trebui să se abțină de la a sărbători Blajinii.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Meteorologii anunță cum va fi vremea în weekend

Temperaturi moderate pentru această perioadă şi pe alocuri ploi de scurtă durată prognozează în acest …