Știrea zilei

COVID-19 în Moldova: Încă 12 moldoveni au pierdut lupta cu virusul, iar alți 396 s-au îmbolnăvit | VIDEO

Încă 12 moldoveni au pierdut lupta cu virusul COVID-19 în ultimele ore, iar alți 396 s-au îmbolnăvit. Astfel, bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a depășit cifra de 24 de mii 300 de cazuri. Datele prezentate de Ministerul Sănătății mai arată că 34 de pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată. Între timp, autoritățile aplică amenzi persoanelor fizice dar și agenților economici care încalcă măsurile de prevenire și răspândire a infecției.

Potrivit Ministerului Sănătății, opt femei și patru bărbați au cedat în fața noului tip de Coronavirus. Printre decedați este și un preot din satul Ochiul Alb, raionul Drochia, în vârstă de 70 de ani, care s-a stins la spitalul din Bălți. Un alt preot din Florești a reușit să învingă infecția și ne-a spus că este în autoizolare, menționând că ar fi luat boala la o piață din oraș. Potrivit statisticelor, peste 30 de preoți s-au infectat, de la începutul pandemiei. Până acum, în Moldova au fost confirmate 24 de mii 343 de cazuri de infecție cu noul Coronavirus, iar peste 17 mii de oameni sau vindecat.

Totodată, nouă proprietari de bazine și terase au fost sancționați după ce au admis un număr mare de persoane. Administratorii a 20 de saloane de înfrumusețare și frizerii s-au ales cu amnezi, iar printre cei sancționați sunt și patronii a cinci restaurante care au permis organizarea nunților și a cumetriilor, deși acestea sunt interzise.

De asemenea, au fost depistate 92 de cazuri în care cetățenii nu au respectat regimul de autoizolare. Datele mai arată că, de la începutul pandemiei peste 500 de angajați ai Ministerului de Interne s-au infectat, iar numărul femeilor însărcinate COVID poziticv este mai mare de 200. Amintim că Starea de urgență în sănătate publică a fost prelungită până la sfârșitul verii, iar din cauza numărului mare de îmbolnăviri,

Moldova figurează în lista neagră a țărilor cu risc sporit de infectare.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Pe locul fostului cinematograf Gaudeamus va fi construit un bloc de locuit cu 15 etaje. Burgudji: „ce socialiști cinstiți avem în orașul nostru” | VIDEO

Pe locul fostului cinematograf Gaudeamus va fi construit un bloc de locuit cu 15 etaje. …