Știrea zilei

COVID-19 în Moldova: O mamă a pus în pericol sănătatea medicilor, care luptau pentru viața copilului ei | VIDEO

94 de cazuri de infecții cu noul coronavirus au fost confirmate până acum în Moldova. Ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, anunță că dintre toți cei infectați de virusul periculos, douăsprezece persoane se află în stare gravă la spital.

Totodată, printre contaminați se numără angajați ai sistemului medical, ai Poliției și ai Poliției de Frontieră. Ministrul a făcut apel către cetățeni să nu ascundă informațiile că au intrat în contact cu persoanele revenite din zonele afectate de coronavirus, pentru a le ușura munca medicilor, dar și pentru a nu-și pune viața în pericol.

VIORICA DUMBRĂVEANU, ministrul Sănătății Muncii și Protecției Sociale: „Cazuri de import avem 38. Este vorba de Italia, Marea Britanie, Franța, Elveția, Ucraina și Federația Rusă. Avem cazuri cu transmitere locală. Dacă e să ne referim la starea de sănătate a pacienților, la momentul actual, la spitalul „Toma Ciorbă” sunt spitalizate 80 de persoane cu diagnostic confirmat și zece sunt în stare gravă, șapte cazuri – stare satisfăcătoare, 66 cazuri – stare medie. Dacă să mă refer la copilași, în momentul actual, avem spitalizați opt copii, care sunt la spitalul Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii și starea acestora este cu evoluție, stare medie. La Spitalul Cinic Republican, pe moment avem spitalizate trei persoane: o persoană gravitate medie ușoară și două persoane evoluție gravă. Totodată, am să revin la un caz, care a avut loc la spitalul nr.1 pentru copii. O mama spitalizată, cu un copil cu vârstă fragedă, a ascuns informația că a fost în contact cu o persoană revenită dintr-o țară unde sunt înregistrate cazuri de coronavirus de tip nou. A beneficiat de tratament în cadrul instituției medico-sanitare publice de câteva zile și doar după ce noi am realizat ancheta epidemiologică și am determinat cercul de persoane care a fost în contact cu tatăl familiei respective, doar după ce s-a intervenit print-un dialog mai intens cu mama respectivă, a recunoscut cu adevărat informația respectivă. Dar deja a pus în pericol sănătatea lucrătorilor medicali, care în această situație luptau pentru sănătatea și viața copilului ei. Vreau să vin cu un apel către cetățeni – ajutați sistemul medical să vă ajute. Livrați informații veridice, respectați recomandările medicilor.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

284 cazuri noi de COVID-19 au fost confirmate în Republica Moldova, si alte 5 decese au fost înregistrate

Alte 284 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, …