Știrea zilei

COVID-19 în Moldova: 423 de cazuri înregistrate. Numărul preoților infectați este în creștere | VIDEO

70 de cazuri noi de infectare cu coronavirus și un deces în stânga Nistrului, provocat de virusul periculos. Sunt noile date făcute publice de Ministerul Sănătății, în această seară. Astfel, bilanțul celor contaminați în întreaga țară se ridică la 423, iar numărul deceselor a ajuns la 5, dintre care două fiind înregistrate în regiunea transnistreană. Totodată, pentru că au sfidat măsurile impuse de autorități și au oficiat slujbe în biserici, cu participarea enoriașilor, numărul preoților infectați este în creștere. Despre asta a anunțat premierul, Ion Chicu, fără să spună exact despre câți slujitori ai bisericii este vorba.

VIORICA DUMBRĂVEANU, ministrul Sănătății: Astăzi au fost procesate 329 de probe și avem confirmate pozitiv 70 de cazuri. Este vorba despre două cazuri de import – un caz din Marea Britanie și un caz din Federația Rusă. 68 de cazuri sunt cu transmitere locală – Chișinău 33, Ștefan Vodă 10, regiunea transnistreană 6, Soroca 4, Sîngerei, Cahul și Hîncești câte 3 cazuri, Anenii Noi, Bălți, Briceni, Fălești, Ialoveni, Orhei, câte 1 caz. Avem un caz de deces în regiunea stânga Nistrului.

ION CHICU, prim-ministrul Republicii Moldova: Din păcate, avem deja mai mulți preoți, mai multe fețe bisericești, care sunt contaminate. În cazul unui preot din Chișinău, cu mulți copii, mai mulți copii de-ai dumnealui sunt deja contaminați, de aceea eu încă o dată fac apel către toți să ne manifestăm credința noastră, să ne rugăm Domnului acasă, izolat, fără a pune în pericol viața și sănătatea concetățenilor și apropiaților. 

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Ar fi încercat să scape cu 100 de dolari de amenda pentru trecerea ilegală a frontierei. Ce riscă pentru fapta sa un bărbat de la Ceadîr-Lunga

Ar fi propus unui ofițer de investigații din cadrul Direcției regionale Sud a Poliției de …