Știrea zilei

COVID-19 în Moldova: 353 de cazuri înregistrate. Un pacient a murit înainte ca medicii să afle că era infectat | VIDEO

55 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus au fost confirmate astăzi, astfel bilanțul se ridică la 353 de cazuri. Totodată, un bărbat din raionul Briceni a murit în spitalul de la Edineț, iar medicii au aflat despre faptul că era infectat abia după ce acesta a fost răpus de virusul periculos. Despre asta a comunicat ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19. Totodată, președintele țării, Igor Dodon, a anunțat că s-a întâlnit cu șefii celor mai mari rețele comerciale din țară. Ca urmare a discuțiilor, șeful statului primit asigurări că stocurile sunt pline, iar populația va fi asigurată cu produsele necesare.

VIORICA DUMBRĂVEANU, ministrul Sănătății: Astăzi pe parcursul zilei au fost procesate 280 de probe. Ca rezultat, avem 55 de cazuri pozitive de COVID-19. Șapte cazuri sunt de import. Este vorba de șase cazuri din Marea Britanie și un caz din Austria. 48 de cazuri sunt cu transmitere locală. Vin și cu niște date actualizate și în contextul la persoanele care sunt tratate. Astăzi au fost externați încă patru pacienți care sunt sănătoși. 10-51 MUSCĂ 09-10 Astăzi am primit informația în contextul unui pacient care a fost internat în spitalul din Edineț. Este vorba despre un bărbat originar din a lt raion, care a decedat. Și vreau să menționez că atunci când au fost prelevate probele, pentru că exista suspiciune la COVID-19, a fost ascunsă informația că a fost în contact cu anumite persoane. Ca rezultat, această persoană a intrat în contact cu un număr impunător de oameni, inclusiv lucrători medicali. Atunci când persoana s-a adresat, după ce i-au fost făcute investigațiile medicale, a pierdut cunoștință. Medicii au luat decizia că nu este posibil să fie realizată transportarea acestuia la un spital specializat strategic, care este determinat actualmente. A rămas izolat de unul singur până să vină probele, dar cu regret, deja astăzi când au fost procesate aceste probe am aflat că persoana este decedată. 

IGOR DODON, președintele Republicii Moldova: Vreau să vin cu un mesaj către cetățeni că, am discutat cu cele mai mari rețele de comerț din RM. Am discutat despre trei subiecte importante care țin de asigurarea securității alimentare, vreau să vă spun că nu avem la această etapă probleme ce ține de asigurarea cu produsele necesare. Al doilea subiect am discutat despre prețuri. Sunt multe mesaje din partea cetățenilor referitor la prețurile la produsele de primă necesitate. Am solicitat și o statistică pentru ultimile șase luni la prețurile produselor de prima necesitate care au fost în rețelele de comerț. De asemenea cu rețelele de comerț am discutat și despre măsurile luate în contextul asigurării securității celor care vin în magazine. 

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Ar fi încercat să scape cu 100 de dolari de amenda pentru trecerea ilegală a frontierei. Ce riscă pentru fapta sa un bărbat de la Ceadîr-Lunga

Ar fi propus unui ofițer de investigații din cadrul Direcției regionale Sud a Poliției de …