Știrea zilei

COVID-19 în Moldova: 256 de decese și peste 7000 de cazuri de infecție, dintre care 1497 în rândul angajaţilor sistemului de sănătate | VIDEO

COVID-19 a mai ucis șase persoane. Este vorba despre trei bărbați și trei femei, cu vârste cuprinse între 45 și 87 de ani. Printre victime se numără și medicul infecționist Bargan Fiodor din Găgăuzia, care activa în secția consultativă a Spitalului Raional Comrat. Totodată, astăzi numărul persoanelor infectate cu acest virus periculos a trecut de cifra 7000.

Potrivit datelor oficiale, 7093 de cazuri de infecție cu noul coronavirus au fost înregistrate în Republica Moldova, dintre care 880 în regiunea transnistreană. În prezent, 275 de pacienți, internați în spitalele de profil, sunt în stare gravă, iar 23 sunt conectați la respirație asistată. Datele mai arată că, pe parcursul zilei de duminică, au fost externate 89 de persoane. În total, numărul celor care s-au vindecat de acest virus periculos este 3802.

Până acum au fost confirmate 1497 de cazuri de infectare în rândul angajaţilor sistemului de sănătate. Este vorba de 352 de medici, 578 de asistenţi medicali, 78 de felceri, 20 de farmacişti și alți 469 din rândul personalului auxiliar. Totodată, în ultimele 24 de ore, șase oameni au murit din cauza infecţiei cu virusul COVID-19. Astfel, bilanțul deceselor în Republica Moldova se ridică la 256 de cazuri.

Potrivit platformei worldometers.info, care oferă date statistice în timp real despre răspândirea coronavirusului, Republica Moldova a înregistrat 1758 de cazuri la un milion de populație. Cifra este aproape de două ori mai mare în raport cu România, care are confirmate doar 939 de cazuri pentru același număr de oameni. La acest capitol, Moldova stă mai rău decât alte state din regiune, precum Ucraina, cu 480 de cazuri, Polonia-561 de cazuri, Bulgaria-349 de cazuri sau Ungaria-387 de cazuri la un milion de populație.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Anunțul Primăriei: Categoria de vehicule care nu au dreptul să circule în Chișinău pe timp canicular

Primăria municipiului Chișinău informează că în zilele cu temperaturi caniculare, de peste 30˚C, mașinile de …